Siyaset '21 ülkede FETÖ okulları kapandı'

'21 ülkede FETÖ okulları kapandı'

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ okullarının kapatıldığı ülke sayısının 21’e ulaştığını, bunun Türk diplomasisinin başarısı olduğunu söyledi

21 ülkede FETÖ okulları kapandı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kalın, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İKİNCİ 100 GÜNÜ PLANI: 100 günlük icraat programının uygulanması ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. İlk kısmı tamamlanacak. Ardından da bu ayın ortalarına doğru ikinci kısmı paylaşılacak. Belirlenen hedefler büyük oranda yakalanmış durumda.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK: FETÖ’ye karşı mücadele dünya sathında devam etmektedir. FETÖ’ye şu veya bu gerekçeyle kol kanat geren, alan açan ülkelere çağrımız da terör örgütüne karşı tavır almalarıdır. Önemli mesafeler de almış oluyoruz. FETÖ okullarının kapatıldığı ülke sayısı 21’e ulaştı. Türk diplomasisi açısından başarıdır. Maarif Vakfı birçok okulu devralmış eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Burada okuyan öğrencilerin mağdur edilmemesi, ailelerin sıkıntıya düşmemeleri için gerekli adımları atacağımızı ifade etmiştik. Başarılı şekilde çalışmalar yürümektedir. Birçok yerde bu mücadele kararlı şekilde devam edecektir. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

HALKIN AKLIYLA DALGA GEÇEN TUTUM: (CHP’li Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan açıklaması) Türkçe ezan derin yaralar açmış, çözülmüş bir meseledir. Birilerinin tek parti dönemi özlemi içinde olduğunu ifade eder. Dünyanın neresine giderseniz gidin ezan bilindiği şekliyle Arapça olarak 1400 küsür yıldır okunmaktadır. Değiştirme adımı ne kamuoyu ne sosyolojik ne de dini açıdan meşruiyeti olmadığı açık seçiktir. İnsanlar ezanı anlasınlar diye niyet varsa halkımızın aklıyla dalga geçen tutumdalar. Ezanı duyan dinleyen onu dinleyip giden gitmeyen ezanın anlamını bilir.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TAVRI NET: (Sayıştay raporlarındaki usulsüzlük ifadeleri) CHP’li MHP’li belediyeler de var. AK Parti yolsuzluk konusunda tavizsiz çizgi izlemiştir. Cumhurbaşkanımız net olmuştur. Kendi belediyeleriyle ilgili net tavrı aynen devam etmektedir.

SAFSATA: (Meral Akşener’in AK Parti- HDP beraber açıklaması) AK Parti’yi HDP ile aynı cümlede kullanmak bile safsatadır. Safsata başlatmak istiyorsa kendi bilir. AK Parti kadrolarının bir terör örgütü siyasi kolu gibi hareket eden yapıyla ilgili duruşu nettir. Hangi partilerin ne tür ilişkiler içinde olduğunu kamuoyu da bilmektedir.

Haberin Devamı

ÜST DÜZEY ZİYARETLER OLABİLİR: (Cumhurbaşkanı’nın Paris temasları) 10-11 Kasım’da uluslararası toplantıya katılacak. 70 civarında hükümet ve devlet başkanı katılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı da katılacak. Devlet başkanları ile de görüşmeleri olacak BM Genel Sekreteri ikili görüşmeler yapılacak. Önümüzdeki haftalarda başka ziyaretler de olacak. G-20 toplantısı olacak. Öncesinde de üst düzey ziyaretler olabilir.

‘Gıda enflasyonuna tedbir alınacak’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gıda enflasyonuna ilişkin “Bir dizi tedbir paketi açıkladı. Piyasalar ve kamuoyunda görmeye başladık. Ağustos-Eylül de yaşanan şişirilmiş kriz havası geride kaldı. Kasım ve Aralık evreleri de daha iyi olacak. Son kullanıcıya dokunan bir takım tedbirler alınıyor. Vatandaşları rahatlatacak tedbirler alınacak” dedi.