Siyaset 271 darbe davası karara bağlandı

271 darbe davası karara bağlandı

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, FETÖ darbe girişimine yönelik açılan 289 davadan 271’inin tamamlandığını bildirdi.

271 darbe davası karara bağlandı

Çekin, Bakanlık Sözcülüğü’nün kurulması ve bu göreve getirilmesinin ardından dün Ankara Hakimevi’nde ilk basın bilgilendirme toplantısını düzenledi. Kadına yönelik şiddet olaylarında mahkemelerce koruyucu ve önleyici tedbir kararları verildiğini anımsatan Çekin, tedbir taleplerini hassasiyetle değerlendiren mahkemelerin bu yıl içinde 553 bin 463 önleyici ve koruyucu tedbir kararı verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

289 darbe davası

Çekin, “Sadece tedbirlere hükmedecek ve tedbir uygulamalarını takip edecek mahkemeler belirlenecek. Şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili tedbir kararlarını hızla alacak ihtisas mahkemeleri kurulacaktır” dedi. Ceren Özdemir cinayetindeki soruşturmaya değinen sözcü Ertuğrul Çekin, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hükümlünün açık ceza infaz kurumuna ayrılması ve açık ceza infaz kurumundan firar etmesi konusunda idari soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda en ufak bir ihmal veya kusurun tespiti halinde gerekenin yapılacağından kimse şüphe duymamalıdır” diye konuştu.

15 Temmuz’un ardından açılan FETÖ darbe davalarına ilişkin bilgiler veren Çekin, “Açılan 289 fiili darbe davasının 271’i karara bağlanmıştır. Bakanlığımızca firari örgüt üyelerinin iade süreçleri de büyük titizlikle sürdürülmektedir. Örgüt üyelerini bir şekilde barındıran ülkelerin uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uymalarını bekliyoruz. Yargının FETÖ silahlı terör örgütüyle mücadelesi kesintisiz sürmektedir” diye konuştu.