Siyaset ‘60 darbesinin rövanşı 15 Temmuz’da alındı’

‘60 darbesinin rövanşı 15 Temmuz’da alındı’

12.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu millet 1960’ın rövanşını 15 Temmuz’da tanklara karşı gelerek almıştır” dedi.

‘60 darbesinin rövanşı 15 Temmuz’da alındı’

Aydın’da, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen ‘Demokrasiye Geçişin 72. Yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu’na katılan Bakan Soylu, 1960 döneminde Adnan Menderes ve arkadaşları için alınan idam kararının soğuk bir dille yazıldığına dikkat çekerek, “Sanki alelade yazılmış bir mahkeme kararı idi. Resmi Gazete’nin karar notu sıradanlaştırılmış bir kötülüktü” dedi. “Bu milletin değerlerinin coğrafyasıyla ve dünyayla buluşmasını engellemek, Türkiye’nin varlığını bir buzdolabına koymak isteyenler, hep bir tezgâh ve oyun içinde oldular” ifadesini kullanan Soylu, gerçeklerin önünün kesilemeyeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Foruma katılan gençlere İsmet İnönü CHP’sini iyi anlamaları tavsiyesinde bulunan Soylu, “CHP için Atatürk’ün CHP’si derler ama bu İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Darbeyi yapan da onlardır. CHP’ye kanını, suyunu veren de İsmet İnönü’dür. CHP’nin kurulduğu tarih ile bugün arasında benzerlik yoktur” ifadelerini kullandı. 60 darbesiyle cezalandırılanın halk ve Türkiye coğrafyası olduğunu dile getiren Soylu, “Bu milletin değerlerini alt üst etmeye, kimliğini değiştirmeye çalıştılar. Bin yıldır bunu değiştirmek istiyorlar. Kavga bu kavgadır. Bu ülke öyle kolay bir ülke değil. 15 Temmuz’da bu millet 1960’ın rövanşını çıplak elleriyle tanklara, tüfeklere karşı gelerek almıştır” dedi.

‘İçi cız eden CHP’liler’

Haberin Devamı

Soylu, Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, “Utanmadan 2023 yılında kaç milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. İlk cumhurbaşkanı seçilenin iki ya da üç yıl gideceğini, ardından yeni cumhurbaşkanı seçmek zorunda olunduğunu konuştunuz. Ukrayna-Rusya krizinin, o savaşın sonuçlarının Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini değerlendirdiniz. Millet İttifakı içindeki bütün ayrıntıları, Ali Babacan’ı, Ahmet Davutoğlu’nu, HDP’den nasıl oy devşirileceğini konuştunuz. Allah’tan bu ülkede CHP içinde vatana ihanet edenlere karşı içi ‘cız’ eden insanlar var” ifadelerini kullandı.