Siyaset ABD dönüşü yine yollara düşecek

ABD dönüşü yine yollara düşecek

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçime yönelik çalışmalarına hız veren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iki aylık programı netleşti. Kılıçdaroğlu, ABD dönüşü il gezilerine kaldığı yerden devam edecek. CHP liderinin rotasında Bahçeli’nin memleketi Osmaniye de var...

ABD dönüşü yine yollara düşecek

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD seyahatinden döndükten sonra yurt içinde de yoğun bir programı var.

Haberin Devamı

İl gezilerine kaldığı yerden devam edecek olan CHP liderinin rotasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi ve seçim bölgesi Osmaniye’nin de aralarında bulunduğu iller yer alacak. Kılıçdaroğlu, 21-23 Ekim’de ise tüm kademelerden belediye başkanlarını Sivas’ta seçim kampında toplayacak.

Hazırlanan taslak programına göre CHP lideri, 19 Ekim Çarşamba günü Adana ve Osmaniye’de olacak.

Adana’da açılış ve temel atma törenlerine katıldıktan sonra aynı gün öğleden sonra Osmaniye’ye geçecek. CHP lideri Osmaniye’de kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşacak, esnafı ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu, 20 Ekim Perşembe günü Tokat’a, 23 Ekim Pazar günü de Yozgat’a gidecek.

Sivas’ta seçim kampı

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin ardından partisinin tüm kademelerdeki belediye başkanlarını da Sivas’ta seçim kampına alacak. 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek kampta seçim hazırlıkları masaya yatırılacak. Kılıçdaroğlu’nun başkanlarına seslenip, tavsiye ve talimatlar vereceği kampta Genel Merkez yönetimi de seçime yönelik çalışmalar hakkında sunum yapacak.

Taslak programına göre Kılıçdaroğlu’nun ekim ve kasım aylarında gideceği iller arasında Şanlıurfa, Antalya, Burdur, Bursa, Batman, Denizli de bulunuyor.

Ülkücü kanaat önderleri

Kılıçdaroğlu, il gezilerinin yanı sıra Ankara’da da toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelecek. Önce emeklilerle buluşacak, ardından tarım alanındaki kanaat önderleri ve ülkücü kanaat önderleriyle ayrı ayrı toplantılar yapacak. Ayrıca Ankara’da partisine yeni üye katılım törenlerine katılacak.

‘Yapısal reçete’ açıklayacak

Kılıçdaroğlu, kasım ayında kendi deyimiyle “yapısal reçete” açıklayacak. CHP lideri ABD’deki temasları sırasında “İstihdam yaratacak güçlü yatırımcıları, temiz sermayeyi, üretken zihinleri ülkemize nasıl çekeceğimizi Kasım ayında detaylı biçimde anlatacağım” demişti.

‘Gençlerin hedeflerini hayallerini dinledim’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti kapsamında temaslarını sürdürüyor. Washington John Hopkins Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan CHP lideri dün sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “John Hopkins Üniversitesi’nde ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden siyaset bilimi öğrencileriyle buluştum, onların sorularını yanıtladım. Hayallerini, hedeflerini ve Türkiye’ye dair görüşlerini dinledim. Gençlerimizin dünya gençliğiyle bağını güçlendireceğiz.” Kılıçdaroğlu, ayrıca Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Cemal Kaşıkçı, Washington Post’un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı” paylaşımında bulundu. l ANKARA Milliyet