Siyaset ABD ve İtalya elçilerinden güven mektubu

ABD ve İtalya elçilerinden güven mektubu

27.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Büyükelçisi Jeffry Lane Flake ve İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sundu.

ABD ve İtalya elçilerinden güven mektubu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan önce İtalya Büyükelçisi Marrapodi, ardından ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti. Törende Erdoğan'a güven mektubunu sunan büyükelçiler, daha sonra heyetteki eş ve bazı elçilik mensuplarını takdim etti ve birlikte fotoğraf çektirildi. ABD Büyükelçisi Flake güven mektubunu sunarken, Erdoğan ile aynı şekilde elini kalbini götürerek selam verdi. Fotoğraf çekimi sırasında Erdoğan'ın uyarısıyla maskeler çıkarıldı ve fotoğraf çekimi maskesiz olarak gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ABD ve İtalya elçilerinden güven mektubu

‘Türkiye vazgeçilmez bir müttefik ve ortak’

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, "Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunan Flake, büyükelçiliğin web sitesinde "Parti siyaseti, suyun kıyısında biter" başlıklı bir yazı yayımladı.

Gençlik yıllarında o zamanlar nişanlı olduğu eşi Cheryl Flake'in Türkiye'yi de kapsayan bir Güney Avrupa ve Orta Doğu gezisine çıktığını belirten Flake, eşinin albümünde İstanbul Boğazı'nın yer aldığı bir fotoğrafta "En Sevdiğim Yer: İstanbul!" yazdığını ifade etti. Flake şöyle devam etti: "Cheryl ve ben, dünyanın en harika ve nefes kesici şehirlerinden biri olan İstanbul'u yeniden görüp tanımak için sabırsızlanıyoruz. Adana'daki ekibimizle birlikte bölgenin tarihi alanlarını ziyaret edecek ve baharatlı yemeklerini tadacağız. Kuzeybatıdan güneydoğuya, Ege kıyılarından Karadeniz'e, Türkiye'nin güzelliklerini ve zenginliklerini görmeye can atıyoruz." Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki adaylığının onaylandığı oturumdaki ifadelerini hatırlatan Büyükelçi Flake, "Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir ve sürekli değişimlerin yaşandığı bir bölgede önemli bir ortaktır" dedi.