Siyaset ABD’nin raporuna Dışişleri tepkisi

ABD’nin raporuna Dışişleri tepkisi

29.06.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin 2020 İnsan Ticareti Raporu’nda Türkiye’nin insan ticaretiyle mücadelesini arttırdığının teyit edildiği, buna karşın, Türkiye’nin bir üst kategoriye çıkarılmamış olmasının hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

ABD’nin raporuna Dışişleri tepkisi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Raporda ülkemizin insan ticaretiyle mücadelesini arttırdığı teyit edilmektedir. Buna karşın, Türkiye’nin bir üst kategoriye çıkarılmamış olması hayal kırıklığı yaratmıştır. Türkiye, 4 milyona yakın yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapmakta ve bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle her yıl daha fazla oranda artan göç yükünü omuzlamaktadır. Buna rağmen, Türkiye, insan ticaretiyle kararlı bir şekilde mücadele etmektedir.”

PKK/YPG tepkisi

“Rapordaki bulgular PKK/YPG’nin çocuk kaçırmak dahil işlediği suçlarla bir terör ve suç örgütü olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dolayısıyla bu rapordaki veriler de ABD’nin bu terör örgütünü meşru ortak olarak kabul etmekten vazgeçmesi gerektiğini göstermektedir. Raporda, terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılan çocuklara atıf yapılırken, Diyarbakır’da 303 gündür eylem yapan 140 aileye, evlatlarına kavuşan 13 aileye yer verilmemiş olması ise, eğer kasıtlı değilse, büyük bir eksikliktir.”