Siyaset Acılarla nasıl helalleşecek?

Acılarla nasıl helalleşecek?

16.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısına tepki göstererek, “CHP Yassıada şehitlerinin aileleriyle nasıl helalleşecek? Darbelere destek veren açık beyanlarla, bu ülkeye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşecektir?” diye sordu

Acılarla nasıl helalleşecek

ANKARA Milliyet - AK Parti MKYK dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

HELALLEŞME YANITI: (Kılıçdaroğlu’nun ‘helallaşme’ mesajı) Kim olursa olsun helalleşme dendiği zaman saygı duymak gerekir. Bir iradeyi, iyi niyeti gösterir. Ama bu helalleşmenin altını nasıl dolduracaksınız? Geçmişte de oldu. Ama sonra helalleşmeden, yüzleşmeden bahsedenler, kendi partilerinde bizzat vatandaşlarımızı inciten bir takım üsluplar kullanılması, insanların kılık kıyafetleri yüzünden ötekileştirilmesi karşısında seslerini çıkarmadılar. Son olarak milletvekili sıfatı taşıyan birisinin bir şehit ailesine küfretmesi karşısında da kurumsal olarak suskun kaldılar. Helalleşme dediğinizde bunun bir de karşı tarafı vardır. CHP, Yassıada’da şehit edilenlerin aileleriyle nasıl helalleşecektir? Darbelere destek veren açık beyanlarla, bu ülkeye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşecektir? 28 Şubat’ta pek çok genç kızın eğitim hayatını karartan siyasetlerle nasıl helalleşecekler? ‘Suriye’de YPG/PYD bize saldırmaz’ demişlerdi. Onlarla mücadele eden kahraman askerlerimizle nasıl helalleşecekler? Suriye’deki rejimin katlettiği insanlarla nasıl helalleşecekler? Cumhurbaşkanımızla nasıl helalleşecekler?

Haberin Devamı

HERKES HEMEN GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEZ: (Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi) Sayın Cumhurbaşkanımız pozitif katkı sağlayacak şekilde, yapıcı eleştiriler çerçevesinde çeşitli kesimlerle buluşuyor. Sayın Karamollaoğlu ile buluşması saatler süren son derece iyi bir buluşma olarak yansıdı. Bu istişareler her zaman faydalıdır. Herkes hemen görüşünü değiştirecek diye bir şey yok. Sayın Karamollaoğlu katıldığı ve katılmadığı yerleri ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız da görüşlerini ifade etti.

50 ARTI BİR TARTIŞMASI: Sistemler arasında meşruiyet yarışı yapılmaz. Bu bir tercihtir. Şu anki sisteme eleştiri getirenlerin denge-denetleme mekanizmaları konusundaki görüşlerinin ne olduğunu duymadık. Önümüzdeki seçimlere bu sistemle gidilecek. Cumhurbaşkanını seçme yetkisini millete verdikten sonra bunu nasıl geri alacaksınız?

TÜRKKAN’A KÜFÜR TEPKİSİ: Bugün MKYK’daki bütün arkadaşlarımız şehit ailelerinin yanında olduğunu beyan ettiler. Hakareti eden kişi önce inkâr sonra kabul etti. CHP, ‘provokasyon’ dedi. Bu kadar açıktan bir küfrün savunulduğunu görmedim. Şehit ailesinden özür dilemek bu kadar zor mudur?

Haberin Devamı

TEKLİFLERE AÇIĞIZ: (Başak Cengiz cinayeti) Kadın cinayetleriyle ilgili yapılan çalışmalar bu MKYK’da da değerlendirdi. Yasa ve emniyet açısından çok güçlü şekilde bunların önlenmesi için çalışmalar yapılıyor. Büyük bir seferberlik içerisinde olmamız lazımdır. AK Parti bu tekliflere açıktır ve bu çalışmalara destek verecektir.

‘Macron’un yaptığı çağrı skandaldır’

MAHALLE DAYANIŞMASI: (Paris’teki Libya zirvesi) Bu zirveye Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin davet edilmesi yanlıştır. Birtakım mahalle dayanışmasını öne çıkartmak için zirvelerin zehirlendiğini görüyoruz. Sayın Macron’un Türkiye ve Rusya’nın Libya’dan askerlerini çekme çağrısı, Türkiye açısından bir skandaldır. Türkiye orada paramiliter bir güç olarak ya da fiili bir militan güç olarak bulunmuyor. BM’nin resmen tanıdığı yönetimin çağrısıyla eğitim amaçlı olarak orda bulunuyor.

Haberin Devamı

FİİLİ NETİCELERİ OLACAKTIR: (Miçotakis’in açıklamaları) Yunanistan saldırgan bir devlet politikası izliyor. Yunan siyasetçiler iç siyasetteki sıkışmışlıkları aşmak, bir takım basınçları manipule etmek için Ege ve Akdeniz’de gerginlik çıkarıyor. Tabii ki yeri geldiği zaman fiili neticeleri olacaktır.

BAE İLE DİYALOG: Çeşitli devletlerle  problemler yaşayabiliriz. BAE ile gerçekleşen diyalog da önemlidir, istişareler yapılmaya devam edecek.