Siyaset Ahmet Türk çözüm için ABD'de

Ahmet Türk çözüm için ABD'de

20.05.2013 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

Ahmet Türk çözüm için ABDde

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gelen Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP milletvekili Nazmi Gür, Washington temaslarına başladı.

Haberin Devamı

ANF’ye göre, Türk ve BDP Dışilişkiler sorumlusu Van Milletvekili Nazmi Gür, çözüm süreci ve Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a geldi.

Türk ve Gür, Washington Havaalanında BDP temsilciliği tarafından güllerle karşılandı. Karşılama ardından kalacakları otele geçen Türk ve Gür, Pazartesi gününden itibaren 3 günlük ziyaretleri kapsamında hükümet çevreleri, senatörler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gazeteciler ve ABD’de yaşayan Kürtlerle bir araya gelecek.

Ahmet Türk ve Nazmi Gür programlarına Pazartesi günü yerel saatle saat 19.00’da Kuzey Amerika’da yaşayan Kürt toplumunu barış süreci ile ilgili bilgilendirilmesi amacıyla BDP’nin Marriot Hotel’de vereceği resepsiyonla başlayacak. Amerikan Sesi Radyonu özel programına katılacak olan Türk ve Gür, salı gününden itibaren başlayacakları yoğun görüşmelerin ardından 24 Mayıs Cuma günü Türkiye’ye dönecek.