Siyaset AK Parti heyetinden Azerbaycan çıkarması

AK Parti heyetinden Azerbaycan çıkarması

24.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki AK Parti heyeti, üst düzey temaslar ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmek üzere 25 Temmuz pazar günü Bakü’ye gidecek.

AK Parti heyetinden Azerbaycan çıkarması

Heyet dört gün sürecek programı kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edilecek.

Haberin Devamı

Ankara’da haziran ayında AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü’nün ardından gerçekleştirilecek ziyaret çerçevesinde heyet Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra, Azerbaycan Aile Bakanı Bahar Muradova, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Genel Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Budagov, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmadov ile de görüşecek. Görüşmelerde, AK Parti ile Yeni Azerbaycan Partisi’nin Türkiye ve Azerbaycan’da birlikte gerçekleştirecekleri projeler ele alınacak.

AK Parti heyetinin Azerbaycan programı 28 Temmuz Çarşamba günü Gence’de gerçekleştirilecek “Milli Manevi Değerlerimize Bağlılık ve Gelecek İşbirliği İçin Yeni Fırsatlar” adlı Konferansın ardından düzenlenecek ortak basın toplantısı ile sona erecek.

Haberin Devamı

Kurtulmuş başkanlığındaki heyette, Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkanvekili Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Türk İslam Karakoç ve bazı genel merkez yetkilileri yer alacak.