Siyaset Ak Parti kendini bile yönetemiyor

Ak Parti kendini bile yönetemiyor

17.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri sonrasında Ak Parti’nin tek başına ülkeyi yönetme şansı olmadığını belirterek, “Meşruiyet tartışması olan kendisini yönetemeyen bir parti var, bu parti Türkiye’yi nasıl yönetecek?” dedi

Ak Parti kendini bile yönetemiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CNN Türk’te katıldığı programda, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

HAREKET ALANIMIZ DAR: Listeler kilitlenmiş durumda. Hareket alanımız yeni bir insanı alma konusunda oldukça dar. Kadın adaylar yine birinci sırada olacak. Ön seçimle gelenlere saygı duymamız gerekiyor. İzmir’den gireceğim. İhsan Özkes, herkesi şaşırttığı gibi beni de şaşırttı. Deniz Bey seçimle geldi, seçimle gelenlere dokunmayı doğru bulmuyoruz.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR: İttifak olamayacağını Doğu Perinçek’e ifade ettik. Adaylık için başvuranlar olmazsa, özel bir değerlendirme yapabileceğimizi kendilerine ilettim. Görüşmeler devam ediyor. Ali Taran’ın dışında belli kurumlardan görüş aldık. Başka bir kurumun yaptığı çalışmaların daha uygun olduğunu düşündük ve anlaşma yaptık.

POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM: Erdoğan ile polemiğe girmeye niyetim yok. Muhatabım değil, muhatabım Davutoğlu.Yaptığı her hareket toplum vicdanında derin yaralar açıyor. Eleştirileri benden çok Davutoğlu’nun dile getirmesi gerekiyor. Tarafsızlığını ihlal etmesi konusunda gerekçe üretebilir. Gerekçe üretecekse, yemin etmeyecekti. Açıkça anayasayı ihlal ediyor. Cumhurbaşkanı’nın meydanlara inmesi bana göre AKP’ye negatif etki yapmıştır. Çift başlı bir yönetim gerçeği ortaya çıktı. Kim cumhurbaşkanı, kim AKP Genel Başkanı belli değil. Erdoğan, bütün aşamalarda belirleyici unsur olarak ortaya çıktı. ‘AKP’nin gerçek genel başkanı benim’ dedi. Davutoğlu’nun başbakanlığı hep tartışmalı. G-20 toplantısına bugüne kadar hep başbakanlar katılmıştır. Erdoğan, ‘Ben katılacağım’ diyor. Neden daha önce Gül katılmıyordu?

Haberin Devamı

HSYK HAREKETE GEÇMELİ: (Doğan Medya Grubu’na yönelik soruşturmaya ilişkin olarak) O savcıya savcı denmez. O savcı acaba hukuk fakültesinden mi mezun oldu. Savcının pespaye iddiaları ciddi kabul edip soruşturma açması, demokrasi adına da, hukukun üstünlüğü adına da felaket bir tablo var. HSYK’nın harekete geçmesi lazım.

NE OLDU DA ŞEHİTLER GELMEYE BAŞLADI: Şu anda Türkiye, cumhuriyet tarihinin en derin krizinin içinde. Susturulmak istenen, baskı kurulmak istenen bir toplum var. Nokta dergisine kapağındaki fotoğraf yüzünden terörist ilan ediyorsunuz. Sarayda oturan zatın Türkiye’yi nasıl kaosun içine soktuğunu herkes biliyor. 7 Haziran’dan sonra ne oldu da şehitler gelmeye başladı? PKK’yı besleyen, azdıran 13 yıllık iktidardır. Bir hukuk devletinde, terör örgütü silah stoklamaya başlar, siz de göz yumarsanız, toplumu ateş içine atmış olursunuz.

Haberin Devamı

BEDELİNİ YOKSULLAR ÖDÜYOR: Neden koalisyon kurulmasına engel oldun? Neden bir başka koalisyonun kurulması için anamuhalefet partisine görev vermedin? Çözüm süreci devam ederken, PKK silah yığarken hangi gerekçeyle ses çıkarmadınız? Bir kişi, kendisinin ve ailesinin çıkarları üzerine devleti yönetmeye kalkarsa toplum bu hale gelir. Bedelini bu ülkenin yoksul insanları ödüyor. Varlıklı birisinin şehit olduğuna hiç tanık olmadım.

OLMAZ OLSUN BÖYLE İLERİ DEMOKRASİ: Açıkça iş dünyası tehdit ediliyor. Seçimle geldiler, seçimle gitmemek için direniyorlar. Vatandaş oyunu kullandı, bir kişi diyor ki, ‘Benim iradem milli iradedir’ Bunun adı ileri demokrasiyse, olmaz olsun böyle ileri demokrasi. İktidarda olsaydık, Oslo tutanaklarından başlayarak, daha önce yapılan görüşmeleri masaya koyardık. Çözüm yeri bize göre TBMM. Terörle, Kürt sorununun ayrılması lazım. Teröre asla izin vermemek lazım, net çizgimizi koyacağız.

Haberin Devamı

ANKARA’DA İLAN EDİLSE İSYAN ETMEZ MİYİZ: Meşru organların gayrımeşru organlarla muhatap olmasını kabul etmeyiz. 9 gün sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsa... İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i düşünün. Ankara’da 9 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilse isyan etmez miyiz?

HDP İYİ SINAV VERMEDİ: HDP’yi gayrımeşru organ ilan etmek doğru değil. Yasalara göre kurulmuş, 80 milletvekili getirmiş bir partiyi yoksaymak doğru değil. Bu süreçte iyi bir sınav verdiğini düşünmüyorum. HDP, PKK ile arasına açık ve net amasız lakinsiz açık ve net mesafe koymak zorunda. Biz HDP’yi muhatap alırız. HDP Meclis’e giremedi, Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri var, onları muhatap alırız. Bütün bunlar olurken toplumun hiçbir kesimine bilgi verilmedi. Parlamento da dahil buna. Kapalı oturumda bilgi verirsin..

Haberin Devamı

PKK SİLAH BIRAKMAZ: PKK, Türkiye’yi terk edip Kandil’e çekilse bile silah bırakmaz. Ortadoğu’nun atmosferi buna izin vermez. IŞİD’le çarpışıyorlar. Son olaylarda bazı illerde Kürt vatandaşların işyerlerinin yakılıp yıkılmasını asla doğru değil. Bu ülke hepimizin ülkesi, hepimize yeter. Elinde bayrak, şurayı yıkalım diyen birisi varsa PKK’nın amacına hizmet ediyorlar.

HEMEN TOPLAYALIM: (Ak Parti’nin emeklilere yönelik vaatlerine ilişkin olarak) Parlamentoyu hemen toplayalım, bayram geliyor, bu kanunu çıkaralım.Kurban Bayramı’na yetişir. Biz isteriz ki kanun teklifini onlar versin. Diyorlar ki emekliye seçimden sonra vereceğiz. Şimdi ver.

YÖNETME ŞANSI SIFIR: AKP’nin tek başına ülkeyi yönetme şansı, başarılı olma şansı sıfırdır. 280 vekil çıkarsa da sıfırdır. Meşruiyet tartışması olan kendisini yönetemeyen bir parti var, bu parti Türkiye’yi nasıl yönetecek. Kendi iradesini kullanamayan bir başbakan Türkiye’yi nasıl yönetecek? Türkiye, bu koşullarda yönetilemez. Bu seçimler Türkiye için çok önemli seçimler. Ya demokrasiden ya baskıcı rejimden yana tercihler yapacağız.

LANET OLSUN SAT DEDİM

Kızım avukat İstanbul’da. Bir yakınımızın yanında kalıyordu, kendisine ev almak istedik. Bir dairemiz vardı, sattık. Bulunduğu yerde almak istedik, orada daireler çok pahalıydı. Bir yerde bir daire bulmuşlar. Küçük bir yer, 73 metrekarelik bir yer. Sanki milyon dolarlık bir yer almış, bir gün kızıma ‘Gazetecileri götür, göster’ dedim. Bir tane parası ödenmiş, alınmış bir yer. Hatta bakın orayı aldıktan sonra bir süre oturamadı, çünkü mobilya almak lazım, onun için de para biriktirmek lazımdı. En sonunda dayanamadım kızıma, ‘Allah aşkına şunu sat, lanet olsun, başka yerde git otur’ dedim.