Siyaset AK Parti MYK’da 31 Mart analizi

AK Parti MYK’da 31 Mart analizi

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti MYK, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. AK Parti MKYK toplantısı ise cuma gerçekleşecek.

AK Parti MYK’da 31 Mart analizi

Kritik MYK toplantısında seçim süreci, seçimlerde kullanılan dil, teşkilatın çalışmaları, teşkilatın eksik kaldığı yerlerin olup olmadığı, seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan tablo MYK’da değerlendirilecek. Cumhur İttifakı’nın kazandırdığı ve kaybettirdiği yerler de toplantıda ele alınacak.

Haberin Devamı

AK Parti’nin aldığı yüzde 44; Cumhur İttifakı’nın aldığı yüzde 52’lik oy oranına karşın ittifakın Ankara, Adana, Mersin, Antalya’da kaybetmesi, Bursa ve Balıkesir’de Millet İttifakı’nın beklenenden yüksek oya ulaşması da toplantıda konuşulacak. Hazırlanan ön raporlarda, aday tercihleri, ekonominin seçime etkisi gibi konular da yer alıyor. İstanbul sürecine ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un; Ankara sürecine ilişkin Genel Sekreter Fatih Şahin’in MYK’ya bilgi vermesi bekleniyor.
Seçimlerin üzerinden iki haftaya yakın zaman geçmesine karşın kesin olarak sonuçlanmayan İstanbul’daki seçim süreci de MYK’da ele alınacak.