Siyaset AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lütfü Türkkan'a sert tepki: Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lütfü Türkkan'a sert tepki: Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir

05.11.2021 - 21:51 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepki gösterdi. Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti. Türkkan'a peş peşe tepkiler geldi.

AK Parti Sözcüsü Çelikten Lütfü Türkkana sert tepki: Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yönelik, "Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfretmesine tepki göstererek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele ki kanlarıyla bu toprakları sulamış şehitlerimizin emanetine asla. Aziz milletimiz hiç şüphesiz bu çarpık zihniyete layık olduğu cevabı en net şekilde verecektir."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de tepkisini dile getiren şehit yakınına karşı "çirkin üslubundan" dolayı, onun şahsında milletten özür dilemesi gerektiğini belirtti. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan, vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Çelikten Lütfü Türkkana sert tepki: Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl'de, İYİ Parti'nin HDP ile ilişkisini eleştiren bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti: Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler, milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Çelikten Lütfü Türkkana sert tepki: Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yönelik, "Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş ama bu seviyeyi Türk siyaseti de Yüce Meclis de hak etmiyor." ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakını olduğunu iddia eden kişiye küfretmesine tepki gösterdi.

Yanık, paylaşımında, "Lütfü Türkkan kendine yakışanı yapıyor. Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş ama bu seviyeyi Türk siyaseti de yüce Meclis de hak etmiyor." ifadelerine yer verdi.

Hamza Dağ: Ahlaksızlıkların hesabını millete vereceksiniz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!

Haberin Devamı

Osman Nuri Kabaktepe: Derhal gereği yapılmalıdır

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Lütfü Türkkan'ın şehit yakını vatandaşa küfür etmesi; milletvekili rozetini, insani değerleri ve her şeyden önce şehidimizin aziz hatırasını ayaklar altına almaktır. Şehidimizin kız kardeşine yönelik bu küfür, İP'li yöneticilerin sorumluluğudur ve derhal gereği yapılmalıdır.

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Bingöl'de şehit yakını olduğunu iddia eden kişiye küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı kınadığını belirtti. Özkan, yazılı açıklamasında, Türkkan'ın vatandaşa karşı küfründe cesaret kaynağının, daha önce gerçekleştirdiği olaylara herhangi bir yaptırım uygulamayan İYİ Parti yönetimi olduğunu vurguladı.

Yaşanan olayın hem şehidin hatırasına hem de millete karşı bir saygısızlık olduğunu aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Milliyetçilik, ahlak, edep kavramlarını dilinden düşürmeyen, özgürlüklerden ve bütünleştirmekten yana mangalda kül bırakmayan İYİ Partili isimlerin, en ufak eleştiriye dahi tahammül edemeyip küfür ve hakaretle karşılık vermesi, içi boş bir siyasi duruşun göstergesidir. Bugüne kadar savunduklarını, iddia ettikleri değerler hakkında söylemden öteye geçemeyen İYİ Parti yönetimi tarafından toplumsal değerlere, edep ve ahlâka asla sığmayan bu çirkin hadiseye karşı gereken işlemlerin yapılacağı ise şüphelidir. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından şehit yakını vatandaşımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, Lütfü Türkkan ve zihniyetini aziz milletimizin engin ferasetine havale ediyorum."

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, şehit yakını olduğu belirtilen kişiye küfretmesine ilişkin "provokasyon" iddiasına yanıt verdi.

Akbaşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Lütfü Türkkan'ın konuyla ilgili paylaştığı tweeti alıntılayarak yaptığı açıklamada, "Müfteri bir provokatör olduğunuz net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bingöl'de milletimizin gözü önünde cereyan eden olaya dair aşağıdaki açıklamanız bunun en açık ispatıdır. Kendi yaptığınız rezillikleri muhatabınıza atma taktiğinizi milletimiz sandıkta suratınıza çarpacak." değerlendirmesinde bulundu.

Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre, bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız." ifadelerine yer vermişti.