Siyaset 'AKP bu sürecin mecliste konuşulmasından çekiniyor'

'AKP bu sürecin mecliste konuşulmasından çekiniyor'

08.08.2012 - 09:00 | Son Güncellenme:

.

AKP bu sürecin mecliste konuşulmasından çekiniyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Meclis’in olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin MHP’nin tavrına, “MHP’nin AKP’ye sıkıştığı dönemlerde koltuk değneği olarak çıkması sıkıntılı bir durum” derken AKP ve MHP’yi, “Gelmezlerse AKP, MHP’nin de desteğiyle bu sürecin milletin önünde şeffaf tartışılmasından çekiniyor demektir” diyerek halka şikayet etti.

Haberin Devamı

ANKA’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis’i neden olağanüstü toplantıya çağırdıklarını anlattı. “Olağanüstü toplantı için 110 imza yeterli ama toplantı yeter sayısı için 184 kişinin bulunması gerekiyor” diyen Koç, şöyle dedi:

“Gerekçemizde ifade ettik. Ülkenin son dönemde karşı karşıya kaldığı terör olayları ve Suriye’deki gelişmelerin görüşülmesi talebini gündeme koyduk. Şemdinli’de gelişen son olayların yarattığı ivme ile PKK’nın başka bir strateji uyguladığı görülüyor. Tamamen kendilerinin hakim olabildikleri alan yaratmak istiyorlar. Vurup kaçmıyorlar, vurup kalmak istiyorlar.”

Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Koç, “Yaşadığımız bu son olayların değerlendirilmesinin nerede olması lazım, TBMM’de. Hükümetin bu konuda bilgi vermesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

-“MHP’NİN HANGİ GEREKÇEYLE OLUMSUZ BEYANDA BULUNDUĞUNU ANLAMAK GÜÇ”-

MHP’nin tavrını eleştiren Koç, “Bunu ille CHP istedi diye MHP’nin hangi gerekçeyle olumsuz beyanda bulunduğunu anlamak güç. Anlamak mümkün değil. Hepimiz milletin temsilcisiyiz” diye konuştu.

“Türkiye yanacak her türlü riske açık boyutlanan bir terör ve biz sadece bir iki açıklamayla kalacağız” diyerek sitem eden Koç, “Bu olayın boyutu nedir, öğrenemeyecek miyiz, önümüzdeki günler nelere gebe bunu sorma hakkımız yok mu?” diye kaydetti.

MHP’nin tavrına ilişkin Koç, “MHP’nin AKP’ye sıkıştığı dönemlerde koltuk değneği olarak çıkması sıkıntılı bir durum. Bunu terör örgütünün propagandası olur gibi değerlendirmeyle açıklamak inandırıcı değil. Biz ulusal bütünlükten yanayız. Siyaset kurumu olarak bu sorunun TBMM’de değerlendirilmesinden yanayız. MHP’nin bazı açıklamaları oldu, niye Şemdinli’ye milletvekillerini gönderiyor şeklinde bunu da anlamak mümkün değil. Siyaset kurumu görevini yapmak durumunda. Türkiye’nin her yeri bizim. Türkiye’nin başına gelecek belaya karşı ortak durmalıyız” dedi.

“Bizim tutumuz net ve açık” ifadesini kullanan Koç, “Ne yazık ki Suriye boyutuyla gittikçe karmaşıklaşan sorun ve Türkiye kendi kaderini kendisi belirleyemiyor" dedi. Koç, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Eğer bu tür eleştirileri varsa AKP’nin bu teslimiyetine sessiz kalarak katılmak gibi bir sürecin içine girerler. Gelmezlerse, AKP, MHP’nin de desteğiyle bu sürecin milletin önünde şeffaf tartışılmasından çekiniyor demektir. Kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyacağız. Türkiye’nin kendi kaderini kendisinin belirlemesi için elimizden geleni yapacağız. Suriye boyutunda da her türlü kirli savaşın ülkemize sıçramaması için elimizden geleni yapacağız.”