Siyaset AKP ile HDP koalisyonu

AKP ile HDP koalisyonu

22.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM’de yaralamalı kavgalara yol açan iç güvenlik paketi konusunda HDP ve Ak Parti’nin danışıklı dövüş içinde olduğunu öne sürdü.

AKP ile HDP koalisyonu

Adan dünya yaptığı yazılı açıklamada, “TBMM’de iç güvenlik paketi üzerinde AKP-HDP kaynaklı yaşanan tartışmalar ve kavgalar, tamamen ‘danışıklı dövüşten’ ibarettir. Mevcut yasalarla pekâlâ terörle mücadele etmek mümkünken, iç güvenlik adı altında teröristin değil milletin sesi kesilmeye çalışılmaktadır” dedi. Adan şöyle devam etti:
“Molotof atanlarla, güvenlik güçlerimizin canına kast edenlerle, otobüs yakanlarla, yol kesenlerle, bayrak yakanlarla mevcut kanunlarla mücadele etmek mümkünken, bugüne kadar elinizi tutan mı vardı da geri durdunuz? Askerlerimizi şehit edenlerle, bayrağımızı ayaklar altına alanlarla, kamu binalarını talan edenlerle çözüm adı altında aynı masaya oturanlar, bunun için HDP ile kol kola girenler, bölücülerle koalisyon kuranlar, Meclis’te ortak hareket edenler; şimdi sırf gerçekleri gizlemek için güya kavgaya tutuşmuşlardır. Her iki parti de iç güvenlik paketinin arkasına sığınıp kendi güvenliğini sağlama derdine düşmüştür. AKP ayakkabı kutularının, HDP bölücülerin güvenliğinin derdine düşmüştür. Peki milletin güvenliği ne olacaktır? TBMM Genel Kurulu’nda güya kavgaya tutuşanlar, dışarı çıkınca canciğer kuzu sarması olup kol kola girmektedirler. Türkiye’yi bölmekte anlaşırken, bunun için müzakere masası kurarken, İmralı canisini akil adam konumuna getirirken iyiydiniz de şimdi mi kötü oldunuz? Ne oldu da birbirinize düştünüz? AKP’ye soruyoruz: Bölücüyle mücadele etmek seçimden 3 ay önce mi aklınıza geldi? HDP’ye soruyoruz: Kardeş partiniz AKP’den ve onun hükümetinden daha fazla ne kopartabiliriz telaşına mı düştünüz? “

‘Tezgâha gelmeyiz’
Ak Parti’nin kurduğu baskı rejimini kanunla tahkim etmek istediğini savunan Adan, “AKP, kurduğu korku düzenine yasal kılıflar uydurma peşindedir. AKP-HDP şike koalisyonu, bizi de bu iğrenç tezgâhın içine çekmeye çalışmaktadır. Biz bu tezgaha gelmeyiz. ” dedi.