Siyaset AKP'den aday adayı oldu, kadroyu kaptı

AKP'den aday adayı oldu, kadroyu kaptı

22.04.2009 - 11:44 | Son Güncellenme:

.

AKPden aday adayı oldu, kadroyu kaptı

AKP’den 2007 Genel Seçimleri’nde milletvekillliği için, 2009 Yerel Seçimleri’nde de Osmaniye Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 10 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mesut Solak, Osmaniye’nin Düziçi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı.
Yerel seçimlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de MHP ile AKP adayı arasında çekişmeli geçmesi beklenirken, seçim yapılmadan kazananların olduğu ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Karacaören İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mesut Solak, görevinden istifa ederek AKP’den Osmaniye Belediye Başkan aday adayı oldu. Aday belirleme sürecinde AKP, Solak’ı seçmeyerek Osmaniye’de, Korkuteli Üniversitesi öğretim üyesi olan Suat Önal’ı aday gösterdi. Aday adayı olarak kalan Mesut Solak tekrar kamusal görevine geri döndü. Ancak aday adaylığı öncesi görev yaptığı Düziçi İlçesi’ndeki Karacaören İlköğretim Okulu’na değil, halen 2 şube müdürü olan ve şube müdürlüğü kadrosu kapalı olan Düziçi İlçesi’ne, “Şube Müdür Vekiliö unvanıyla vekaleten atandı.

-“GÖREV YAZIM İSTİFAMDAN ÖNCE GELMİŞTİ"

Norm kadronun dolu olmasına rağmen ataması gerçekleşen Solak, ANKA’ya yaptığı açıklamada. 1 Aralık’ta istifasını verdiğini, buna karşın Düziçi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 26 Kasım’da atanmasına ilişkin yazının geldiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne giderek atama yazısını verdiğini açıklayan Solak, daha sonra milletvekilleri ile görüşerek belediye başkan aday adayı olduğunu kaydetti. Adaylığının olmaması sonrasında yeniden göreve döndüğünü belirten Solak, “Burada şube müdürüne ihtiyaç vardı. Çünkü burada 17 bin öğrenci var ve üçüncü şube müdürüne de ihtiyaç var. Benim için önemli olan şube müdürü olmak değil. Benim iki isteğim var; biri öğretmen olmak biri de milletvekili. Gerekirse şube müdürlüğünden istifa eder tekrar öğretmenliğe dönerim. Göreve getirilme nedenim benim daha önce idarecilik tecrübem olması. Ceyhan’da şube müdürlüğü yaptım. Okul müdürlüğü yaptım. Beni bu göreve vermelerinin aday olmam ile bir alakası yok" dedi.

-ŞUBE MÜDÜR KADROSU YOK-

Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu olan Solak, Ceyhan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş. Son olarak Düziçi Karacaören İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevinde bulunan Solak, bu görevinden istifa ederek Belediye Başkan Aday adayı olmuştu. Ancak, Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde boş şube müdürlüğü norm kadrosu gösterilmemesine ve şube müdürlüğü kadrosu için duyuru yapılmamasına karşın bu atamanın yapılması soru işaretlerine neden oldu. Solak yeni görevine ise 12 Mart 2009 tarihinde başladı.