Siyaset 'Allah ordumuzu muvaffak etsin'

'Allah ordumuzu muvaffak etsin'

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Sahada fiilen başlamıştır” dediği Afrin operasyonuna ilişkin ilk değerlendirmesi, “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin” oldu.

Allah ordumuzu muvaffak etsin

MHP’nin, 2019 seçimleri, Ak Parti ile yürütülen, “milli mutabakat” çalışmaları başta olmak üzere siyasi gündemi değerlendirip, ve Afrin operasyonu ile birlikte dış politikadaki gelişmeleri mercek altına alacağı Kızılcahamam kampı dün başladı.

Haberin Devamı

Bahçeli, ilçeye gelişinde kampın gerçekleştirildiği Patalya Otel’e gitmeden önce Ülkücü Şehitler Anıtı’nda Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edip, şehit isimlerinin yazılı olduğu alana karanfil bıraktı. Bahçeli, daha sonra kampın yapıldığı otele geçti.

Kurmaylardan sunum

MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile milletvekillerinin katıldığı kampın basına kapalı olarak gerçekleştirilen ilk gün oturumlarında, “Meclis’te MHP’nin faaliyetleri, ekonomik gelişmeler, dış politika ile Suriye, Irak meselesi ve terör” konularında sunumlar yapıldı. Bahçeli’nin kısa açılış konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan 2018 bütçesi, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise genel ekonomik göstergeler ve politikalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Toplantılar sürerken Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Afrin operasyonunun sahada fiilen başladığı” yönündeki açıklamaları iletildi. Bahçeli’nin bu haber üzerine ilk sözleri “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin” şeklinde oldu.

MHP, kampın bugünkü son bölümünde sıcak siyasi gelişmeleri değerlendirecek. Bu çerçevede Ak Parti ile “Milli Mutabakat” adı altında yürütülen çalışmalar, beklentiler, partinin hassasiyetleri ve 2019 seçimleri ile sonrasına yönelik beklentileri masaya yatırılacak. MHP kampı Bahçeli’nin kapanış konuşmasıyla tamamlanacak.

MHP, teşkilatına ittifakı anlatacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Divan üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden oluşan ekiplerin, partinin 18 Mart 2018’de gerçekleştireceği 12. Büyük Olağan Kongre öncesi teşkilat ziyaretlerine başladığını bildirdi. Yalçın, şubat ayında da devam edecek ziyaretlerde teşkilata ve tabana, “cumhur ittifakı”, “seçim barajı” ve siyasi gündeme ilişkin partinin düşünce ve görüşlerinin anlatılacağını söyledi. Bu çerçevede çalışmaların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye ile Sakarya’dan başladığına işaret eden Yalçın, “Ziyaretlerimizi Osmaniye ve Sakarya’nın ardından şimdi de bin 500 kişilik geniş bir katılımla Ordu’da yapıyoruz” dedi. Yalçın, “Milli Mutabakat Komisyonu”na ilişkin de şu an için herhangi
bir problemin görünmediğini kaydetti. ANKARA-AA