Siyaset Altılı masa bu kez DEVA’da kuruldu

Altılı masa bu kez DEVA’da kuruldu

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muhalefetteki altı parti dün DEVA Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Altılı masa bu kez DEVA’da kuruldu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı misafir etti.

Haberin Devamı

Tek tek karşıladı

Liderler buluşmasına ilk gelen isim Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu oldu. Daha sonra sırayla Kılıçdaroğlu, Akşener, Uysal ve Davutoğlu geldi. Babacan, liderleri genel merkezin önünde tek tek karşıladı ve "Hoş geldiniz" dedi.

Babacan, DEVA Partisi Genel Merkezi'nde 3. katta genel başkan makam katındaki odasının karşısında bulunan misafir odasında konuklarını ağırladı. Çalışma yemeği için bir organizasyon şirketi ile anlaşıldı. Liderler için yuvarlak masa kuruldu. Liderler buluşmasının menüsünde mercimek çorbası, zeytinyağlı ordövr tabağı, tandır ve şöbiyet yer aldı. Bekleyen görevliler için de aynı menü hazırlandı.

Seçim yasası

Altı lider dünkü buluşmada muhalefetin bundan sonra izleyeceği yol haritasını konuştu. Edinilen bilgiye göre, altılı masanın gündem başlıkları arasında Seçim Yasası'nda değişiklik öngören teklif, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in yol haritası, parlamenter sisteme geçildikten sonra cumhurbaşkanlığı yetkilerinin kısıtlanması, olası iş birliği alanlarında temel ilkelerin belirlenmesi, olası bir ittifaka dair ilkeler ve değerler yer aldı. Altılı masada “cumhurbaşkanı adayı kim olacak” konusu ise gündem maddesi olarak bulunmuyor.

Haberin Devamı

Alfabetik sıra yok

Dünkü buluşmada yuvarlak masada 12 Şubat'ta yapılan ilk çalışma yemeğinin aksine alfabetik sıraya göre oturulmaması ve genel başkanların önünde bulunan dosyalar dikkati çekti.