Siyaset Ankara Aydın Menderes'i uğurladı

Ankara Aydın Menderes'i uğurladı

24.12.2011 - 13:56 | Son Güncellenme:

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu eski milletvekili Aydın Menderes için Ankara Hacı Bayram Camii’nde cenaze namazı kılındı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve çok sayıda bakanın katıldığı cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski CHP lideri Deniz Baykal da birlikte saf tuttu.

Ankara Aydın Menderesi uğurladı

Aydın Menderes’in naaşı cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Camii’ne Başbakanlık motorize ekiplerinin eskortu ile getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan cenaze töreninde cami avlusuna vatandaşlar aranarak alındı. Çevredeki binaların çatılarında da keskin nişancılar görev yaptı.

Haberin Devamı

Cenaze namazına Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ankara Garnizon Komutanı ve çok sayıda milletvekili ile eski bakan katıldı.

Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes cenaze namazına kısa bir süre kala camiinin avlusuna geldi. Aydın Menderes’in tabutu başında bir süre durup dua okuyan Ümran Menderes’e cenaze törenine katılan siyasetçiler başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

-KILIÇDAROĞLU-BAYKAL BİRLİKTE SAF TUTTU-

Cenaze namazının kılınacağı avluya CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Baykal aynı anda geldi. El sıkışan Kılıçdaroğlu ve Baykal bir süre sohbet etti, cenaze namazında da yanyana saf tuttu.

-CENAZE NAMAZINI GÖRMEZ KILDIRDI-

Aydın Menderes’in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Güzel işler yapan, gökkubede hoş bir seda bırakan milletin dürüst bir aydınını uğurladıklarını söyleyen Görmez, Aydın Menderes’in babası eski Başbakanlardan Adnan Menderes’i "ülkesi için kendini feda etmiş bir isim" olarak anarak, Aydın Menderes’in acılara, sıkıntılara rağmen ülkesine küsmediğini söyledi ve helallik istedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Aydın Menderes’in naşının bulunduğu tabut cenaze törenine katılan siyasetçilerin omzunda cenaze arabasına taşındı.

-BERAT ALBAYRAK’DAN ÇELENK-

Aydın Menderes’in cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenk gönderdi. Çelenklerin içinde Çalık Holding’in patronu Ahmet Çalık ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın isimlerinin yazılı olduğu çelenkler dikkat çekti.

Aydın Menderes’in naşı Ankara’daki cenaze töreninden sonra uçakla İstanbul’a gönderilecek. Menderes, yarın Fatih Camii’nde kılınacak ikinci bir cenaze namazının ardından Topkapı’da bulunan anıt mezarda toprağa verilecek.