Siyaset Anlayış ve uzlaşı kültürü sürmeli

Anlayış ve uzlaşı kültürü sürmeli

28.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Çankaya Köşkü’nde 1 Mayıs İşçi Bayram’ı öncesinde sendika temsilcilerini kabul etti.

Anlayış ve uzlaşı kültürü sürmeli

Yemekli toplantıya Kamusen Başkanı İsmail Koncuk, Memursen Başkanı Ali Yalçın, Hakiş Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay katıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Selçuk Özdağ ve Mehdi Eker de hazır bulundu.
Davutoğlu, 1 Mayıs’ın, 1977’deki olayların ardından yıllar yılı ayrıştırıcı bir işlev gördüğünü belirterek, sendikaların Bakırköy’de kutlayacaklarını belirterek 1 Mayıs’ı ihtilaf alanı olmaktan çıkaran bir uzlaşma pratiği ortaya koyduğunu ifade etti.
Davutoğlu, “Bu uzlaşma neticesinde bu sene inşallah meydanlarımız 1 Mayıs’ı barış içinde kutlayacak. Bir daha hiçbir şekilde 1 Mayıs 1977’de yaşanan olayların benzerinin yaşanmaması için bu anlayış ve uzlaşı kültürünün sürdürülebilir kılınması lazım” diye konuştu. Davutoğlu, “Bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs Emek Günü, maalesef üzücü olaylara, ayrıştırıcı duygulara vesile kılındı. Bizi birleştirmesi gereken günler maalesef yıllar yılı ayrıştırıcı bir işlev gördü. Artık buna bir son vermemiz gerekiyor" dedi.