Siyaset Asgari ücretle staj müjdesi

Asgari ücretle staj müjdesi

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı’nın 2023 yılı başvurularının başladığını açıklarken, öğrencilere müjde verdi: “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz”

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere staj ücretinde artış müjdesi verdi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “E-İnsan” Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

61 MİLYON KULLANICI: Artık geri kalmış ülkeler silsilesi içinde değil, az gelişmiş de değil, Türkiye de artık gelişmiş ülkeler programı içinde yerini aldı. Türkiye dijitalleşme sürecinde 900’den fazla kurumunun 6 bin 800’den fazla hizmetiyle 61 milyon kullanıcı sayısına ulaşan e-devlet kapısı uygulamasıyla dünyada ilk sıralara yerleşmiştir. Kamu personel rejiminin hükümetlerimiz döneminde değiştirmekte en çok zorlandığımız, halen de istediğimiz seviyeye getiremediğimiz alan olduğunu itiraf etmek isterim. Doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı bir İnsan Kaynakları Ofisi kurduk. BM kalkınma hedefleriyle de uyumlu bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızda fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik, yenilikçilik ve liyakat gibi değerleri esas alan bir insan kaynağı kültürü oluşturmanın peşindeyiz.

Haberin Devamı

HER ÖĞRENCİYE KONTENJAN: 76’dan 208 üniversiteye çıktık. Artık ilmin adeta ulaşamadığı yer bırakmadık. Bugün artık ortaöğretim mezunu her öğrencimize yetecek seviyede üniversite kontenjanına sahibiz.

160 BİN GENÇ STAJ YAPTI: Tüm üniversitelerde faaliyete geçen kariyer merkezleri, gençlerimizle reel sektör arasında bir köprü vazifesi görüyor. Reel sektörün talebiyle gençlerimizin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik Yetenek Kapısı hizmetini devreye aldık. 1,2 milyonu aşkın öğrenci ve mezun ile 8 bini aşkın işveren ve kariyer danışmanı Yetenek Kapısı üzerinden ücretsiz bir şekilde bir araya gelebilmektedir. Öğrencilerimizin yaşadığı bir diğer önemli sorunu Ulusal Staj Programı ile adil ve verimli bir şekilde çözüme kavuşturduk. Kişisel bilgilerin gizli tutulduğu Yetenek Havuzu, kurumlarımızın stajyer öğrenci temininde giderek daha çok rağbet gösterdiği bir diğer önemli programımızdır. Böylece herhangi bir aracıya ve onun getirdiği şüpheye mahal bırakmadan stajyer insan kaynağı arzı ile talebini buluşturma imkanını elde ettik. Bu sistemde herkesin referansı, kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonudur. Son 2 yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan bu program üzerinden kamu kurumlarında staj yapma imkanı bulmuştur.

Haberin Devamı

Asgari ücretle staj müjdesi

STAJ ÜCRETİ ARTIYOR: Öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Ulusal Staj Programı’nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Ayrıca yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgariücret seviyesine yükseltiyoruz. İlave olarak staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirdiğimiz Yetenek Yönetim Modelini de yaygınlaştırıyoruz. 

300 BİNE ULAŞALIM: Uzaktan Eğitim Kapısı başta olmak üzere faaliyete geçirdiğimiz platformların, iki yıldaki ziyaretçi adedi 400 milyonu geçmiştir. Bu anlattıklarımız geçmişte yaptıkları sınavların kağıtlarını koydukları çuvalların ağzını bile açmadan kamuya personel yerleştiren, halen yüzdelik oranlarla ittifak ortaklarına personel taksimatı yapan zihninin aklının alamayacağı devrimlerdir. Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programı’mızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Özel sektörümüzden beklentimiz, biz devlet, kamu olarak bunu yapıyoruz, özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermeleridir.

Haberin Devamı

Özdemir Bayraktar’ı andı

Erdoğan, sosyal medya hesabından Özdemir Bayraktar’ın ölüm yıldönümü sebebiyle paylaşımda bulundu. Erdoğan, “Ömrünü ülkemizin büyümesine ve gelişmesine adayan, özellikle savunma sanayide dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer almamıza çok büyük katkıları, emekleri olan Sayın Özdemir Bayraktar’ı dar-ı bekaya irtihalinin yıl dönümde rahmetle, hasretle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.