Siyaset ‘Ayağa kaldırmak ortak görevimiz’

‘Ayağa kaldırmak ortak görevimiz’

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetle yaşıt olan THK’nın tarihine yakışır şekilde ayağa kaldırılması hepimizin ortak görevidir. Burada ‘A partisi’, ‘B partisi’, ‘C partisi’ olmamalıdır. Bu cumhuriyetin kurumudur” dedi

‘Ayağa kaldırmak ortak görevimiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetle yaşıt olan Türk Hava Kurumu’nun (THK) tarihine yakışır şekilde ayağa kaldırılmasının herkesin ortak görevi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün THK Genel Başkanlığını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu bina girişinde THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı karşıladı. Aşçı ile basına kapalı bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra THK Üniversitesi Türkkuşu Yerleşkesi’ne geçti. Buradaki görüşmelerinin ardından Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.

‘İhalelere girilmemeli’

Kılıçdaroğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının, “THK’nın yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” şeklinde bir açıklama yaptığını, bu açıklamanın THK’ya da gönderildiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, THK yetkililerine “Genel bütçeden size yapılan katkı, yardım var mı?” sorusunu yönelttiğini, kendisine böyle bir katkının ve yardımın olmadığının söylendiğini aktardı.  THK’ya CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin katkı vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kuruma genel bütçeden de katkı verilmesi konusunda çaba harcanması gerektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “İktidar yetkililerine seslenmek isterim, Türk Hava  Kurumu’nun yaptığı görevler dolayısıyla, yani tüzüğünde yazılı olan görevler dolayısıyla ihaleye girmemesi lazım. Bu ihalelerin en az 10-15 yıl içinde  yapılması gerekiyor ama Türk Hava Kurumu 1-3 yıllık ihalelere girmemeli. Ayrıca Türk Hava Kurumu bütün bu ihalelerden müstesna tutulmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Polemiğin dışında tutulmalı’

CHP lideri, “Bütün amacımız şu, cumhuriyetle yaşıt olan bu kurumun tarihine yakışır şekilde ayağa kaldırılması hepimizin ortak görevidir. Burada ‘A partisi’, ‘B partisi’, ‘C partisi’ olmamalıdır. Bu cumhuriyetin kurumudur. Cumhuriyetin kurumu, cumhuriyetin ormanlarına sahip çıkmak zorundadır. Elimizden gelen her türlü çabayı harcamaya, göstermeye hazırız. Umarım, iktidar sahipleri de aynı çabayı gösterirler. Bunu günlük siyasi polemiklerin dışında tutarak bu kurumu ayağa kaldırmalıyız” diye konuştu.Bir devletin her türlü felakete karşı tedbirli olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyeti kuranlar bunu düşünmüşler, Türk Hava Kurumu’nu kurmuşlar. Kurmuşlarsa niye biz batırdık, bu hale getirdik? Yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Gezdiğimiz yerde pırıl pırıl ustalar, pilotlar var. Bunlar, bu kurumun uzun süredir atıl vaziyette kalmasından son derece rahatsızlar. Ormanlar yanarken bu uçakların uçmamasından ötürü son derece rahatsızlar, yöneticileri de rahatsız. Biz yöneticileri de çalışanları da anlıyoruz. Bir an önce bu kuruma sahip çıkılması gerektiği yönündeki talepleri de anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, bazı büyükşehir belediye başkanları da eşlik etti.