Siyaset 'Azerbaycan konusunda doğru duruş sergiliyor'

'Azerbaycan konusunda doğru duruş sergiliyor'

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekata ilişkin “İktidar, Azerbaycan’a destek konusunda doğru bir duruş sergiliyor. Bu duruşu destekliyoruz. Umarım ki bu vesileyle gözlerini, gönüllerini ve akıllarını, ihvan coğrafyasından alıp, Türk Dünyası’na çevirirler. Desteğimizle birlikte, aynı zamanda iktidarı uyarmak istiyorum; bu konuda, tek bir devletle değil, taraf olabilecek tüm devletler ve kuruluşlarla diplomasi yürütülmeli” dedi.

Azerbaycan konusunda doğru duruş sergiliyor

 

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLET OYUNCAĞINIZ DEĞİL: “Suni gündemleri fısıldayan adam” Sayın Bahçeli, ‘Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yapısı değiştirilmeli’ dedi. Sayın Erdoğan da AYM ile ilgili değişiklik önerisi gelirse, ‘evet’ diyebileceğini ima etti. AYM, bizim de onaylamadığımız birçok karara imza attı. Ancak hukuk devletine olan inancımız gereği, uyduk. Mevcut anayasa kapsamında verdiği kararlar üzerinden, böyle bir kurumun iktidar tarafından tehditkar bir dille tartışmaya açılması, hukuk sistemimize vurulacak çok büyük bir darbedir. Beyler, Türk devleti sizin oyuncağınız değildir. Türk milliyetçileri de saray bahçesine dikilecek lale değildir.

OLACAĞI BU: Türk Lirası dünya liginde kiminle yarışıyor biliyor musunuz? İflas eden Arjantin’le, iç savaşla boğuşan Suriye’yle. Kendine gel Sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, hazineyi damadına emanet edersen olacağı bu... Derhal ekonomiden sorumlu bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı atayın. Hiçbir denetimi olmayan, keyfi harcama yaptığınız, giderek büyüyen bir kara delik haline gelen Varlık Fonu’nu hemen kapatın.

Haberin Devamı

YENİ ANAYASA: Bizi küçük ortakla el ele verip içine soktuğunuz bu ucube sistemin, artık Türkiye’ye katacağı bir şey kalmadı. Tek adam sisteminin faturası, her geçen gün artıyor. Gelin, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için, gerekli adımları iktidar ve muhalefet olarak el ele atalım.

Küskünler: Parti faaliyetinde yokuz

İYİ Parti kurultayında başlayan “oy verilmeyecekler” listesi krizi, TBMM’de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı. “Oy verilmeyecekler” listesini hazırlattığı iddia edilen Koray Aydın’ın Teşkilat Başkanlığı görevini sürdürmesine tepki gösteren vekiller, dün grup toplantısına katılmadı. Aralarında Aytun Çıray, Durmuş Yılmaz, Ayhan Erel, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk’un da bulunduğu 10’a yakın milletvekili toplantıya katılmazken, Kovid-19 testi pozitif çıkan Fahrettin Yokuş ve Aslan Kabukçuoğlu da karantinada oldukları için grupta bulunmadı. Önceki gün kendi aralarında bir değerlendirme toplantısı yapan İYİ Partili tepkili milletvekillerinin “şu an için istifa seçeneğini düşünmediği, tepkilerini ilk olarak parti faaliyetlerine katılmayarak göstereceği” ifade edildi. “Parti içi demokrasi işleyene kadar parti faaliyetlerinde yokuz” mesajı gönderen söz konusu vekillerin, TBMM’de Genel Kurul ve komisyon toplantılarına katılacakları ve yasama faaliyetlerini sürdürecekleri kaydedildi.