Siyaset Bakan Çavuşoğlu, 'Filenin Sultanları' ile buluştu

Bakan Çavuşoğlu, 'Filenin Sultanları' ile buluştu

01.09.2021 - 23:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belgrad'da Kadın Voleybol Milli Takımı'yla bir araya geldi.

Resmi ziyarette bulunmak geldiği Belgrad'da Filenin Sultanlarıyla akşam yemeğinde buluşan Çavuşoğlu, Türk milletinin milli voleybolcularla gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Millilerin Tokyo 2020 Olimpiyatlarında da madalya kazanmasa da tüm ülkeyi mutlu edip gururlandırdığını kaydeden Çavuşoğlu, "Şimdi de tesadüfen buradayız. Daha önceden planlanmış bir ziyaretti. Sizin gelişinizi de takip ediyorduk. Ankara'ya dönmeden sizlere içimizdeki duyguları anlatmak istedik." dedi.

Çavuşoğlu, Filenin Sultanlarının Türkiye'ye voleybolu sevdirdiğini ifade ederek, "Hoca süper, takım süper. Takım ruhu derler ya, bu kadar güzel takım ruhunu ben hiçbir yerde görmedim." diye konuştu.

Polonya ile oynana çeyrek final maçının son setinin heyecan verici olduğunu belirten Çavuşoğlu, "İnşallah finale çıkacaksınız. Finale çıkarsanız da gelmeye çalışacağım ama bizim işlerimiz belli olmaz. Sizi seviyoruz, sizinle gurur duyuyoruz. Büyükelçiliğimiz de hizmetinizde, emrinizde." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu ve milliler ayrıca Hande Baladın'ın da doğum gününü kutladı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Önünüzde kupalar, arkanızda milyonlar var! Belgrad’daki yarı final öncesi Filenin Sultanları’yla buluştuk. 84 milyonun yüreğindeki heyecanı kendilerine ilettik." ifadelerini kullandı.

CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda hiç maç kaybetmeden yarı finale çıkan Filenin Sultanları, yarı finalde Sırbistan'la karşılaşacak.

Maç, 3 Eylül'de Belgrad'daki Stark Arena'da oynanacak. Bu maçın galibi, aynı gün oynanacak İtalya-Hollanda maçının galibiyle 4 Eylül'de final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.