Siyaset Bakan Koca'dan 'özlük haklarında son noktaya gelindi' açıklaması

Bakan Koca'dan 'özlük haklarında son noktaya gelindi' açıklaması

09.03.2022 - 12:34 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili çalışmada önemli bir mesafe katedildiğini, son noktaya gelindiğini söyledi.

Bakan Kocadan özlük haklarında son noktaya gelindi açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, özlük haklarını alamadığını iddia eden doktorların yurt dışına gitmesi ve eylemlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" cümlesinin anımsatılması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler. Bir taraftan da Adalet Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızla birlikte bizleri bu konularla ilgili görevlendirdiler. Çalışmalarda önemli bir mesafe katedildi. Son noktaya gelindi. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir; 14 Mart günü Tıp Bayramını nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN 8 MART VİDEOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından ambulans şoförlüğü yapan kadın 112 Acil Servis personelinin videosunu paylaştı. Videoda, Yenikent'ten Ankara Şehir Hastanesi'ne hasta taşıyan 112 çalışanının, çağrı merkezine telsizden anons yapması yansıdı. Bakan Koca, paylaştığı videonun açıklamasında ise "Zamanla yarışıp hayat kurtarıyorlar. İyi ki varsınız" dedi.

AK PARTİ MYK'SINDA SAĞLIKTA ŞİDDETE YENİ TEDBİRLER ELE ALINDI

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda da Sağlık çalışanlarına şiddette yeni tedbirler ele alındı.

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemenin çalışmaları sürüyor. Konu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Koca ile düzenlemenin detaylarını istişare ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenleme ile ilgili sunum yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise gün boyu yasa çalışmasıyla ilgili yoğun bir görüşme trafiği yürüttü.

BAKAN KOCA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BİLGİ VERDİ

Sağlık Bakanı Koca, MYK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgi verirken yapılması gerekenleri de anlattı. Koca, akşam saatlerinde de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, düzenlemenin çerçevesi hakkında kapsamlı değerlendirme yapıldı.

BAKAN KOCA: "SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ MUTLU EDİLMELİ"

Yasa çalışması ile ilgili değerlendirme yapan Koca, "85 milyon vatandaşımızın memnuniyeti için çalışıyoruz. Bunun için de hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın mutlu edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Düzenlemenin, ilerleyen günlerde teklif haline alınıp Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.