Siyaset Bakan Kurum'dan peş peşe kritik görüşmeler

Bakan Kurum'dan peş peşe kritik görüşmeler

22.02.2022 - 18:17 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İklim Şurası için geldiği Konya’da Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüştü. Bakan Kurum, Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen İklim Şurası’nın Komisyon Başkanlarıyla bir araya geldi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen İklim Şurası ikinci gününde devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan İklim Şurası için Konya’da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, diğer taraftan kabullerde de bulundu.

Bakan Kurum, ikili görüşmeler çerçevesinde AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'ı kabul etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin önemine vurgu yapıldı. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut'la, iklim değişikliği ile mücadele Türkiye'nin yürüttüğü projeleri ve çalışmaları paylaşan Bakan Kurum, AB Büyükelçisiyle Türkiye Emisyon Ticaret Sisteminin Avrupa Birliği’ne uyumlu bir yapıda geliştirilmesinin planladığı bilgisini verdi.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise, doğal afetler şeklinde yansımaları da olan iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Türkiye tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan projeleri izlediklerine dikkat çekerek, İklim Şurası'nın başarıyla sürdüğünü gördüklerini, Şura sebebiyle Bakan Murat Kurum'u tebrik ettiğini ifade etti. Verimli geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği’nde iklim değişikliğiyle mücadele üzerine sürdürülen projelere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Bakan Kurumdan peş peşe kritik görüşmeler


Frans Timmermans Türkiye'ye gelecek

Öte yandan Avrupa Yeşil Mutabakatından da sorumlu Avrupa Birliği Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın da Türkiye'yi ziyaret edeceği ve bazı temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Türkiye-Avrupa Birliği Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantılarının Türkiye ev sahipliğinde bahar aylarında yapılmasının planlandığı bildirildi. Toplantıda, Emisyon Ticaret Sistemi konusunda yapılabilecek iş birliği alanlarının konuşulacağı da kaydedildi. Ayrıca, baharda yapılması planlanan toplantıda Türkiye'nin yeşil dönüşüm konusunda destek beklediği kamu, yerel, özel sektör projeleri masaya yatırılacak.

Görüşmede, İklim Şurası sonuçlarının Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine Şura sonrası anlatılarak, Türkiye'nin Yeşil Dönüşüme ilişkin vizyonunun paylaşılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, İklim Şurası Komisyon Başkanları ile bir araya geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İklim Şurası’nın ikinci gününde Selçuklu Kongre Merkezi'nde Şura’daki komisyonların başkan ve başkan yardımcılarıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ile İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak'ın da katıldığı toplantıda Bakan Kurum, Türkiye'nin yeşil dönüşüm vizyonu ve Şura’dan beklentilerini dile getirdi.

Bakan Kurumdan peş peşe kritik görüşmeler

Bakan Kurum, yaklaşık 30 dakika süren koordinasyon toplantısında İklim Şurası'nın Türkiye'nin önündeki 50 yılını içeren yol haritasını oluşturması beklentisinin altını çizdi.

Komisyon üyesi akademisyenler, İklim Şurası’na verdikleri destek sebebiyle Bakan Kurum'a şükranlarını iletti.