Siyaset Bakanlardan Kılıçdaroğlu’na tepki

Bakanlardan Kılıçdaroğlu’na tepki

27.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gece Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin olarak Twitter’da yaptığı açıklamada “Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Ey vatan kurtaran savcı ve hakimler. Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!” mesajını paylaştı.

Bakanlardan Kılıçdaroğlu’na tepki

ANKARA Milliyet - Bu sözlere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tepki gösterdi. Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’na yönelik şu ifadeleri kullandı: “Kılıçdaroğlu’nun tek derdi: Yeni vesayet, eski Türkiye. Kılıçdaroğlu’nun helalleşme foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu. Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; valileri, savcıları, hakimleri tehdit et. Kılıçdaroğlu, aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yapıyor. Yamakları üzerinden hepimize salya sümük ‘Yargılanacaksınız’ tehdidi... Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm.”

Haberin Devamı

‘Kınıyorum’

Adalet Bakanı Bozdağ ise, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin, “Helalleşme” politikasına aykırı bir tavır içerdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İHL’lilere iftira atana, kin, nefret ve ayrımcılık diliyle hitap edene sahip çıkarak mı CHP İHL’liler ile helalleşecek? Anlaşılıyor ki ‘Helalleşme’ politikasında CHP, samimi değildir ve ‘helalleşme’yi sadece bir seçim stratejisi olarak kullanmaktadır. Hakimleri ve savcılara tehdidi, hakareti ve onları hedef göstermeyi alışkanlık haline getiren Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha kınıyorum.”

 

Yazarlar