Siyaset Başbakan o kadınları görmesin diye

Başbakan o kadınları görmesin diye

18.09.2013 - 14:02 | Son Güncellenme:

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinin bir kısmından geçilmesi planlanan yol çalışmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergâhında protesto etmek isteyen 2 bayanı, Başbakan'ın görmemesi için yoğun çaba sarf edildi.

Başbakan o kadınları görmesin diye

Eylemcilere önce yol kenarından bakanlık girişine alınıp, çay ikram edildi. Başbakan Erdoğan'ın geçişi esnasında ise polis minibüsü eylemcilerin önüne geçip, Erdoğan'ın şahısları görmesini engellenmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Yol çalışmasını protesto etmek isteyen 2 bayan Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası önüne geldi. 'Ağaç kesme metro yap', 'ODTÜ ormanı birinci derece sit alanıdır' dövizleri açan grup, yol kenarında beklemeye başladı. Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nde temel atma törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan'ın bu güzergahı kullanacak olması emniyet güçlerini harekete geçirdi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kadınlara uyarıda bulunup, eylemlerini bitirmelerini istedi. Kadınlar polise olumsuz yanıt verdi. Bir süre sonra bölgeye yol güvenliği alan Başbakanlık korumaları geldi. 2 bayan bir süre sonra yol kenarından bakanlık girişine davet edildi. Polisin davetine uyan eylemciler, bakanlık girişine geçti. Kadınlar ikram edilen çayı içti. Çevik Kuvvet ekipleri de burada güvenlik önlemi aldı. Bir kadın daha gelip, eylemcilerin arasına karıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın konvoyu bir süre sonra Eskişehir Yolu üzerinde göründü. Başbakan'ın kadınları görmemesi için ekipler yoğun çaba harcadı. Çevik Kuvvet ekipleri kadınların önünde barikat oluşturdu. Ayrıca, kadınların önüne bir polis aracı çekildi. Başbakan Erdoğan'ın geçişinin ardından eylemcilerin önündeki barikat kaldırıldı.