Siyaset Başbakan Yıldırım, Barzani ile görüştü

Başbakan Yıldırım, Barzani ile görüştü

27.02.2017 - 13:03 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Başbakan Yıldırım, Barzani ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesi başladı. Çankaya Köşkü'nde saat 12.35'te başladı.Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1,5 saat sürdü. Yıldırım ve Barzani, baş başa görüşmenin ardından çalışma yemeğinde de bir araya geldi.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERLE ORTAK MÜCADELE

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani ile görüşmesinde, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım-Barzani görüşmesinde, IKBY ile ilişkiler, başta güvenlik ve ekonomi olmak üzere tüm yönleriyle ele alındı.

Görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeler ile terörle mücadele konuları da gündeme geldi.

Başbakan Yıldırım görüşmede, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı. Görüşmede ayrıca, terör gruplarıyla ortak mücadele konusunda atılacak ilave adımlar üzerinde duruldu.

KÜRTÇE MENÜ

Çankaya'daki yemeğin menüsü Türkçe ve Kürtçe basıldı.Habertürk TV'nin haberine göre yemekte fova, acuka, semizotu salatası; elmalı kereviz çorbası; roka salatası, taze fasulye, ızgara levrek ve tatlılar servis edildi.

Haberin Devamı

Barzani dün de Mabeyn Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Görüşmede, ağırlıklı olarak Musul ve Telafer'in durumu, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı bildirilmişti.