Siyaset Başbakan Yıldırım: Sen CHP'nin seçim beyannamesini okumadın mı?

Başbakan Yıldırım: Sen CHP'nin seçim beyannamesini okumadın mı?

31.05.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Giresun mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhur ittifakının tanımını yaparak, "Cumhur İttifakı Pensilvanya'dan, Kandil'den işaret almaz, işareti sadece milletten alır." dedi.

Başbakan Yıldırım: Sen CHPnin seçim beyannamesini okumadın mı

"Vaatte ölçü, izan yok." diyen Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Adaylar meydanlarda, vatandaşla bir araya geliyorlar. Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi, cumhurbaşkanımız dışındaki bütün adaylar ne diyor, biz parlamenter sisteme geri döneceğiz. Yani 16 Nisan'da yaptığı halk oylaması belli ki bunların içine sinmemiş. Yenilmeyi bir türlü kabul etmemişler. Şimdi diyorlar ki millet o kararından vazgeçsin, darbeler dönemine, vesayetler dönemine geri dönelim. Biz ne diyoruz, durmak yok farkımız bu. Onlar geriyi işaret ediyor, biz ileri diyoruz, daima ileri"

"'Sağ elinize güneşi, sol elinize ayı vereceğim' diyorlar. Vaat de vaat... İyi güzel de sen CHP'nin seçim beyannamesini okumadın mı? Orada diyor ki 'Cumhurbaşkanı sembolik olacak, yetkisi olmayacak.' Hangi yetkiyle bu vaatleri yapacaksın? Hem yetkilerini kaldıracaklar, parlementer sisteme geri dönecekler, hem de boyundan büyük vaatler vereceksin. Millet yemez bunu.

Haberin Devamı

"Size bir müjde vereyim! AK Parti iktidarı süresince 10 büyük proje yapıldı. Bunların 6'sını Türkiye yaptı"

'İŞLERİ GÜÇLERİ YIKMAK'

Başbakan Yıldırım, "Yerli araba projesini iptal edeceklermiş; işleri güçleri yıkmak, bozmak, yapılan projeleri durdurmak." diye konuştu.

'TERÖRÜN BELİ KIRILDI'

Yıldırım, "Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik, ant olsun ki çıkaracağız. Artık terörün beli büyük oranda kırıldı." dedi.