Siyaset Başbakan yol işçileri ile iftar yaptı

Başbakan yol işçileri ile iftar yaptı

11.09.2008 - 23:16 | Son Güncellenme:

.

Başbakan yol işçileri ile iftar yaptı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, karayolu şantiyesinde çalışan işçilerle birlikte iftar yaptı. Bir ulusun medeni olmasının yol ve sudan geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Savaşlarda kaybedilen insandan daha fazlasını trafik kazalarında kaybediyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi'ne bağlı Keçili Köyü yakınlarındaki Karayolları'na ait Makinsan şantiyesinde, işçilerle iftar yaptı. Başbakan Erdoğan iftar öncesi yaptığı konuşmada Elmadağ rampalarının hep ‘ölüm rampaları’ olarak anıldığını ve bu rampaların artık ortadan kaldırarak vatandaşların güven içerisinde seyahat edecekleri bir yol güzergahı haline geleceğini söyledi.

‘MUHALEFET BİZİMLE DALGA GEÇMİŞTİ’
Başbakan Erdoğan, “Savaşlarda kaybedilen insandan daha fazlasını maalesef trafik kazalarında kaybediyoruz. Yola çıktığımızda 2 x 2 duble yol, bölünmüş yol, bu ifadeyi kullandığımızda bizimle muhalefet dalga geçmişti. ‘Olur mu yahu, nasıl yapacaksınız’ demişti. Çünkü, iktidarımıza kadar, Türkiye’de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin kilometre civarındaydı. Şu anda ise 8 bin 500 kilometre duble yol bitmiş vaziyette ve yeni bir hız verdik ve bu yeni hızla birlikte, inşallah, gerek bu yıl sonu itibariyle, gerek önümüzdeki yıl sonu itibariyle, sadece dönemimizde yaptığımız duble yollar hakikaten şu ana kadar olan süratin o kadar üzerinde bir süratle, ülkemizin 15 bin kilometrelik bölünmüş yol ağını, dönemimize ait olanı söylüyorum, bitirmiş olacağız. Yani bizden önce yapılmış olanı, buna karıştırmıyorum” dedi.

HAZİNE ARAZİLERİNDE 2 X 3 YOLLARA BAŞLANACAK
Başabakan Erdoğan, arazinin hazineye ait olduğu yerlerde ise 2 x 3 yollara da başlanacağını söyledi. 2x3 yollarla çok daha rahat trafik imkanının olduğu belirten Erdoğan, “Yani bir otoban, otoyol kalitesinde olmayacak ama şu anda bizim ihtiyacımızı, mevcudun çok çok fevkinde halledecek, çözecek yollara inşallah ülkemiz kavuşacaktır. Kış başlamadan buradaki işin büyük kısmının bitirilecek. Viyadüklerle bu rampalar, bu virajlar dümdüz yollar haline gelecek. Artık bu virajların, rampaların endişesini taşımayacağız, çok rahat olacağız, huzurlu olacağız. Yola çıktığımız zaman diyeceğiz ki artık bu yollarda rahatlıkla araba kullanılabilir, sürülebilir” dedi.
Bir ulusun medeni olmasının yol ve sudan geçtiğini belirten  Başbakan Erdoğan, “Yolunuz varsa, suyunuz varsa, elektriğiniz varsa, 'Ben medeniyim' diyebilirsiniz. Bunlar yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz. İşte şimdi Türkiye bunları yakaladı, yakalıyor ve yakalayacak ve hızla bu noktadaki çalışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İŞÇİLERİN RAMAZANINI VE BAYRAMANI KUTLADI
Başbakan Erdoğan, “Nasıl ramazana kavuştuysak Allah bizleri bayrama da birlik, beraberlik içerisinde kavuştursun” temennisinde bulunarak işçilerin ramazanını ve bayramlarını şimdiden kutladı.
Başbakan Erdoğan daha sonra Makimsan’a ait şantiyede incelemelerde de bulundu. İftar menüsünde kavurma, Ezogelin çorba, içli pirinç pilavı, komposto, baklava ve çoban salata olduğu görüldü. Erdoğan, iftara giderken yol üstündeki bir başka şantiyeyi de ziyaret etti.

DUBLE YOLLARLA KARAYOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ ARTACAK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yürütülen duble yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Duble yollarla, kara yollarındaki yol güvenliğinin daha da artacağını belirten Bakan Yıldırım, trafik kazalarının bu tür yollarda yüzde 80 oranında azaldığını bildirdi.