Siyaset Başkanın hedefi var ‘çatı’ya da oynuyor!

Başkanın hedefi var ‘çatı’ya da oynuyor!

11.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Törende yaşanan olay sonrası hem hükümet hem de muhalefetten büyük tepki geldi. Ak Partili vekiller Feyzioğlu’nu istifaya çağırırken, Bakan Bozdağ, “Belli ki Sayın Başkan’ın siyasal hedefleri var. Çatıya da oynuyor, ama çatının sağlam olmadığını ifade etmek isterim” dedi

Başkanın hedefi var ‘çatı’ya da oynuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına sinirlenip, toplantıyı terk etmesi hem siyaset dünyasında hem de sosyal medyada güne damgasını vurdu. Ak Partili milletvekilleri, twitter’den paylaştıkları mesajlarla Erdoğan’a tam destek verip Feyzioğlu’nu istifaya çağırırken, muhalefet milletvekilleri ise Başbakan’ı “tahammülsüzlükle” eleştirdi. Ak Partili milletvekillerinin tepkileri özetle şöyle:
- Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Açılış günlerinde daha pozitif, daha olumlu, daha birleştirici, kaynaştırıcı konuşmalar yapmak yerine, bunun ötesinde tam tersi, gerginliği artıran, sıkıntıyı artıran, biraz da tribünlere yönelik konuşmalar toplumun huzuruna katkı sağlamıyor. Oradaki konuşmalar yargının tümü tarafından kabul edilen konuşmalar değil.
- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Belli ki, Sayın Başkan’ın siyasal hedefleri var. Yeni Ahmet Necdet Sezer olmaya özenenler var. Onlardan birisi de sayın başkan. Çatıya da oynuyor, ama çatının sağlam olmadığını ifade etmek isterim. Böyle devam ederse siyasi partilerin konuşma yerine dönerse oraya gidip gitmemeyi değerlendiririz.
- Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu: Herhalde O da zannediyorum çatıya oynuyordur, tahmin ediyorum. Onunun için yapmıştır. Çünkü bütün bu çıkışlar çatıyla alakalı çıkışlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın çıkışı da ona benziyor. Bugünkü çıkış da buna benziyor. Bakalım çatıda kim kala kim düşecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Barolar Birliği Başkanı, hukuk adına değil yargı vesayeti adına bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken eski Türkiye zihniyeti yargı üzerinden sistematik bir saldırı gerçekleştiriyor. Bu konuşmalar hukuk adına yapılmıyor. Sivil siyaseti kuşatmak için yapılıyor. Vesayet zihniyeti ‘silahsız kuvvetler göreve’ talimatı veriyor, birileri cüppelerini giyerek ‘emredersiniz’ diyor.
- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz: Tamamen siyasi bir konuşma yaparak cübbesiyle siyasi şov yapmıştır. Devlet protokolü önünde Başbakan’a siyasi göndermelerde bulunarak suçlayıcı ifadeler kullanmak Baro Başkanı’nın haddi değildir.
- Yalçın Akdoğan (Ankara): Milletin emanetine sahip çıkmak da siyaset kurumunun izzet ve onurunu korumak da siyasetçinin görevidir. Hukukçu’nun siyaset yapması da, şovmenlik yapması da yanlıştır.
- Halide İncekara (İstanbul): Adam yerine koyup geliyor. TV(de gazetede her an her yerde söyleyebileceğiniz ucuz sözcükleri yargı kürsüsünde misafire çemkirmek ne?
- Egemen Bağış (İstanbul): Feyzioğlu’nun CHP’deki derin mekanizmalar tarafından genel başkanlığa hazırlatıldığını bir yıl evvel söylemiştik...