Siyaset ‘Başkomutanları Kılıçdaroğlu’

‘Başkomutanları Kılıçdaroğlu’

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 104 emekli amiralin bildirisiyle ilgili “Bu emekli amiraller, talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu’ndan alıyor. Zaten orada onun imzası var” dedi. Erdoğan, yaz aylarında Kanal İstanbul Projesi’nin temelini atacaklarını belirterek, “İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul’a başlıyoruz, yapacağız” ifadelerini kullandı

‘Başkomutanları Kılıçdaroğlu’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, daha 15 Temmuz  acısının yaralarını saramamışken bir grup emekli askerin, aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini  küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli  generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır” dedi. AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİNSİLİK Mİ?: CHP, bir grup emekli amiralin, buram buram darbe iması kokan açıklamalarını, ekonomiyle ilgilendirerek ‘gündem saptırma’ olarak aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptu. Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar bunlar cahil. Yoksa bu bir sinsilik mi? Orasının takdirini milletime bırakıyorum. Bununla da kalmayıp bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar. Tabii kendileri teröristlerle al takke-ver külah ilişkisi içinde oldukları için teröriste ‘terörist’ dememizden rahatsız oluyorlar. Çünkü bakıyorlar ki Gabar, Cudi, Tendürek, Bestler Dereler çökertildi. Bütün bunları gördükçe rahatsız oluyorlar. Hatta ve hatta daha da ileri giderek, çıkmış bunlardan bir tanesi, ‘Suriye’nin sınırında bazı yerleşik durumlar olabilir, bu çok daha da isabetli olur’ diyecek kadar şirazesini kaybetmiş. Kim bu? Bu da sözcüleri.

Haberin Devamı

MERKEZİNDE CHP VAR: Şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır. Bu 104’ün içerisinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır. İncelemeler devam ediyor, kim bilir daha ne kadar çıkacak. Hadi 15 Temmuz’da Bay Kemal, tankların arasından sıvışıp milletin sokakta verdiği mücadeleyi rahat koltuklarında kahve içerek televizyonda seyretmiş olabilirsin. Bu senin korkaklığındır. Ama bundan sonra yemezler, bundan sonra yutmazlar. Bundan sonra hesabını bu işin çok ağır vereceksiniz ve siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız.

TSK’NIN YANINDAYIZ: Mavi vatanını korumak için aylardır denizlerde bayrağımızı dalgalandıran, hak ve menfaatlerimize göz dikenlere göz açtırmayan denizcilerimizi ayrıca selamlıyorum. Milletimizle birlikte biz de tüm kalbimizle, darbecilerden temizlenen TSK’nın yanındayız. Rabb’ime, bana böyle bir ordunun ‘başkomutanı’ sıfatını bahşettiği için binlerce kez hamdüsenalar ediyorum. Tabii, bu emekli amiraller falan, bu işin dışında. Onları karıştırmayalım, o da bize leke olur. Bu emekli amiraller, ne yazık ki talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu’ndan alıyor. Zaten orada onun imzası var. İmzayı atan o. Önce onu temize çıkarması lazım. Temizlenmesi lazım. Temizlenmedikten sonra kendini kurtaramaz. 15 Temmuz gecesi ne yaptın yaptın, kaçtın, Bakırköy’e gittin. Ama şimdi kaçacaksın, kovalayacağız. 

Haberin Devamı

Kanal İstanbul’a başlıyoruz

İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE BAŞLIYORUZ: Taksim Meydanı’ndaki yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni, 29 Ekim’de hizmete açıyoruz. Yine Taksim Meydanı’nda muhteşem bir camiyi de ramazanın son cumasında, Müslümanların hizmetine alacağız. Türkiye’nin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Projenin ÇED raporu, 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı. İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul’a başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz. İnşallah bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanal İstanbul’un, şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

VAH ZAVALLI: (Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na yönelik sözleri) Vah zavallı. Biz salgınla mücadeleyi siyaset üstü, milli bir mesele olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun bir dakikalık şov uğruna, bunca emeği silip atmasının, bilimin konuşulması gereken yerde, bilimi ayaklar altına almasının takdirini ben sağlık çalışanlarımıza ve milletimize bırakıyorum. Ve bununla da kalmayıp tabii Sağlık Bakanımıza da bindiriyor. Atılacak tırnağı olsan ne ala, değilsin. O kadar zavallısın.

‘Kendisini provokatör ilan ediyoruz’

6 MİLYAR DOLAR FAZLASI VAR: Son dönemde bir miktar artış gösteren enflasyonu, yeniden tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. 2002 yılında toplanan her 100 liralık verginin 87 lirası faize giderken, 2020’de bu rakam 16 liraya indi. İnşallah faizleri de tek haneli rakamlara indirerek, bu rakamı çok daha azaltacağız. Bu konuda kararlıyız. Bankacılık sektörünün döviz pozisyon açığı olmadığı gibi, yaklaşık 6 milyar dolar fazlası mevcuttur. Turizm sektörü, ümit verici bir rezervasyon talebiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

YALANCI, PROVOKATÖR: Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafımızın işini terk ettiğini söyledi. Peki, hakikati ifade ediyor mu? Hayır. Çünkü aynı dönemde 365 bin 533 esnaf da tescil yaptırmış, yani işe başlama bildiriminde bulunmuştur. Şayet bu zat, her iki rakamı birlikte telaffuz etmiş olsa, saygı duyardık, maliyeci ya. Ama birini söyleyip, diğerini gizleyince, kendisini yalancı ve provokatör ilan etmekten başka çaremiz kalmıyor.

CHP’li Önder, AK Parti’ye katıldı

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti’ye katılan Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı, eski CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder’e rozet taktı.

‘Bildiriler CHP merkezli’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

TEMELİ OLMAYAN FİNANS HAREKETLERİ: Ekonomide yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelinde ülkemizi büyütme kararlılığıyla ilerlerken, hiçbir temeli olmayan finans hareketlerine karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Bugün üretim tarafında çarklar dönüyor. Turizm sektöründe potansiyelimiz çok büyük, hazırlıklarımız tamam.

RAMAZANDA DİNLENDİRECEĞİZ: Salgın tehdit olmaktan çıkmışken normalleşme adımlarına derhal geçtik. Tehdit yeniden arttığında mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkeyi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek, bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır.

BİLDİRİYİ SAHİPLENİYOR: Geçtiğimiz günlerde emekli amiraller, büyükelçiler ve emekli milletvekillerinin yayınladığı, ki bunlar CHP merkezlidir, içinde açık darbe tehdidi olan bildiriye, onlardan daha sıkı bir şekilde sarılıyor. İnsan bir defa şirazeden çıktı mı, kendini nerede bulacağı belli olmuyor.

Fotoğraf:  MUSTAFA İSTEMİ Milliyet