02.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
DHA
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, duvarı soğuk savaş döneminde Batı ve Doğu Almanya arasına örülen Berlin duvarına benzeterek şöyle konuştu:
“Bunu bütün dünya bilmelidir ki, sınırda örülen duvar, Kürtlerin kaderi üzerine inşa edilecek bir duvardır. Kürt halkı buna rıza göstermiyor, rıza göstermeyecektir. Rojava’da sınırda adata Berlin utanç duvarı gibi bir utanç duvarı inşa ediliyor. 21’inci yüzyılın en büyük ayıplarından bir tanesidir böylesi bir duvarı inşa etmek.”
‘Sözleşmeye göre suç’
BDP’li Ayşe Gökkan, sınırda duvarın yapımına mayınlı arazilerin gerekçe gösterildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Sınırın mayınlı arazi olduğu söyleniyor. Ancak, öyleyse bile, mayınlı arazinin temizlenmemesi Ottowa Sözleşmesi’ne göre suçtur. Bu gerekçe olamaz. Kaldı ki bu gerekçe görülüyorsa arazi temizlenmediği için duvarın yapımı suçtur.”