Siyaset ‘Bir doktor olsaydı belki kurtulabilirdi’

‘Bir doktor olsaydı belki kurtulabilirdi’

18.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Semra Özal, eşi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatına ilişkin, “Evde bir doktor olsaydı, düştüğü anda müdahale edebilseydi belki kurtarılabilirdi. Bir devlet liderinin sağlının nasıl  korunacağına dair bir mantalite henüz oluşmamıştı” dedi.

‘Bir doktor olsaydı belki kurtulabilirdi’

Turgut Özal’ı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Semra Özal, eşini, son anlarını, ölümünün 28. yılında anlattı. Turgut Özal ile aynı yerde çalıştıklarını, bu şekilde tanışıp  evlendiklerini aktaran Özal, “Turgut Özal, çok iyi bir insan, çok iyi bir eş ve de çok iyi bir babaydı. Hiç kimseyi kırmazdı, çok yumuşak huylu, anlayışlı bir insandı. Çok sevecendi, çocuklar ondan çok benden çekinirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Siyaset nankör’

Eşinin son derece hoşgörülü olduğunu dile getiren Özal, “Medyada kendisine yönelik eleştirilere hiç aldırmıyordu. Hatta eleştirilere o kadar açıktı ki kendisi ile ilgili karikatürlerin orijinallerini isteyip, duvarına asardı” dedi.

Geriye dönme fırsatı olsa eşi Turgut Özal’a siyasete girmemesi yönünde telkinde bulunmak isteyeceğini belirten Semra Özal, “Siyaset çok zor ve nankör. Yaptığınız iyi şeyler de gün geliyor inkar ediliyor. Çocuklarım veya torunlarımın da siyasete girmesini istemem, eğer bana sorarlarsa” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllar geçtikçe eşine olan özleminin arttığını vurgulayan Özal, “Yokluğunda kendimi boşlukta hissediyorum. Ona olan özlemi anlatmak çok zor. Çok büyük bir boşluk. Türk halkının büyük bir bölümü yaşarken de onun kıymetini bildi, gereken değeri verdi. Ancak bir kısmı öldükten sonra onu anladı ve takdir etti. Şimdi daha iyi tahlil ediyorlar değerini” dedi.

Haberin Devamı

‘Birden yere düştü’

Eşinin son gününde yaşananları anlatan Özal, “O son gün ben kahvaltı hazırlıyordum, o da spor yaparken birden düştü, geldiler apar topar araca  aldılar, gerekli müdahale yapılamadı. Ambulans beklenmedi, arabaya kondu. Bahçede bir ambulans vardı ama mostralık duruyordu. Ne şoförü vardı ne de çalışıyordu. Hastanede gerekli müdahalenin yapıldığını da sanmıyorum. Hatta ‘Özal geliyor’  denince ziyarete geldiğini sanmışlar. Ben de arkadan araba ile takip ettim. Evde bir doktor olsaydı, düştüğü anda müdahale edebilseydi belki kurtarılabilirdi. Bir devlet liderinin sağlının nasıl korunacağına dair bir mantalite henüz  oluşmamıştı” değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL AA