Siyaset ‘Bizim düzen ne ezen ne ezilen’

‘Bizim düzen ne ezen ne ezilen’

26.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belediye başkanlarından harcadıkları her kuruşun hesabını vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Bizim düzen hakça bir düzen, ne ezen ne ezilen, böyle öğrendik, böyle götüreceğiz” dedi.

‘Bizim düzen  ne ezen ne ezilen’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’de çeşitli açılışlara katıldı. Kılıçdaroğlu önce Ödemiş’te Entegre Katı Atık Yönetim Tesisinin açılış törenine katıldı. Törendeki konuşmasında CHP’li yönetimlerin insanlara kimlik, yaşam tarzı ayrımı yapmadan hizmet verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın, kim olursa olsun herkesi kucaklamak istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

CHP’li belediye başkanlarından ihaleleri sosyal medya hesaplarından yayınlamalarını istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Belediye başkanlarından istediğimiz bir şey var. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Çünkü o para sizin paranız değil, milletin parası. İhalelerinizi Facebook’tan yayınlayacaksınız, herkes görecek. İhale de öyle göstermelik olmayacak. ‘Birisini çağırayım, birine vereyim. Aradan aldığım parayı cebime koyayım’ olmayacak. Bizim düzen hakça bir düzen, ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen. Böyle öğrendik, böyle götüreceğiz.”

CHP’li yönetimlerde tek pozitif ayrımın fakir mahallelere uygulanabileceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı mahallelere daha fazla hizmet götürülmesi gerektiğine işaret etti. Kılıçdaroğlu, CHP’nin geleneklerinde halka hesap vermenin bulunduğuna değinerek, “Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veririz ama ihtiyaç sahibi ailelere yardım yaparken onları teşhir etmeyiz. Bu amaçla, bu felsefeyle hareket eder ve her kuruşun hesabını vermenin onurunu yaşarız.” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Aydınlık olacak’

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin 364 otobüsü hizmete alması dolayısıyla Fuar İzmir’de düzenlenen törene de katıldı. CHP lideri, bütün kuşaklardan destek talebinde bulunarak, “A kuşağından Z kuşağına kadar demokrasiye aşık olan her vatandaş... Geçmişte hangi partiye verdiyse verdi, eyvallah. Ama şimdi hep beraber demokrasiden yana olmalıyız” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılarak çiftçilerle bir araya geldi. 

Depremzedeleri ziyaret etti

Kılıçdaroğlu İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarla buluştu. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, acılı günlerde bir arada olmanın önemli olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, her vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturmasının en büyük arzuları olduğunu, bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Havuz İzmir’ açıldı

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yaptırılan Havuz İzmir tesislerinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, su sporlarını teşvik etmek ve profesyonel takımları desteklemek için yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla kente Havuz İzmir’i kazandırdıklarını anlattı.