Siyaset Bozdağ’dan Semra Güzel açıklaması: Nerede olduğuna dair elimizde veri yok

Bozdağ’dan Semra Güzel açıklaması: Nerede olduğuna dair elimizde veri yok

02.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Hakimevi'nde basın kuruluşlarının yargı muhabirleriyle bir araya geldi.

Bozdağ’dan Semra Güzel açıklaması: Nerede olduğuna dair elimizde veri yok

PAŞA ALYURT Ankara - Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇIKIŞ KAYDI YOK: Bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok, yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı? Resmi kanallar açısından yurt dışına çıkış da gözükmüyor ama gayri resmi, kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu da tahkik ediliyor. 

KAŞIKÇI DAVASI: Suudi Arabistan bu davanın Suudi Arabistan'da görülmesi talebini Türkiye'ye iletti. Henüz görüş bildirmedik. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda olumlu görüş bildireceğiz.

GÜLEN'İ İADE TALEBİ: FETÖ'nün kurucusu ve yöneticisi 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bir numaralı faili terörist başı Fetullah Gülen'i ABD'den istedik. Ama maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Delilleri önlerine koyduk. Suçun sabit olduğuna dair o dosyalarda yeterinden fazla iadeyi haklı kılan delil var. Ama buna rağmen ABD iade taleplerini yerine getirmedi. Çok net şekilde ABD, FETÖ'yü koruyor ve himaye ediyor.

Haberin Devamı

PEKER’İN İADESİ: Bildiğiniz gibi kırmızı bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı.

SÜRESİZ NAFAKA: Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok. 11 ilde çocuk teslimine ilişkin yeni yasayıyı uygulamaya başlayacağız.