Siyaset Bu güzel gelenek inşallah sürer

Bu güzel gelenek inşallah sürer

02.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 Mayıs ile ilgli çok ciddi istihbaratlar olduğunu söyleyen Başbakan, sendikaların 1 Mayıs’taki uzlaşmalarını överek, “Hamdolsun 1 Mayıs’ı kutlayan vatandaşlarımıza yönelik her türlü tedbir alındı” dedi

Bu güzel gelenek  inşallah sürer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her yıl gerginlik vesilesi olan 1 Mayıs’ın bu yıl sevinçle kutlandığını belirterek “Bu yıl güzel bir gelenek oldu. İnşallah her yıl bu gelenek sürer” diye konuştu.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde 1 Mayıs dolayısıyla 100’ü aşkın işçiyle kahvaltıda buluştu. Davutoğlu, kahvaltının ardındanBaşbakanlık Konutu’nda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

1 Mayıs’ta ülkeyi kana bulayan terör örgütlerinin şiddetini lanetleyen Davutoğlu, Gaziantep ve Nusaybin’deki şehitlere rahmet diledi. Terör olayları dolayısıyla büyük ızdırap duyduklarını söyleyen Davutoğlu, “İnşallah bu terör olaylarına karşı bugün ortaya çıkan ortak bilinç ile hareket ettiğimizde millet olarak bunların üstesinden geliriz” diye konuştu.

‘Ciddi istihbarat’
1 Mayıs’la ilgili çok ciddi istihbaratlar alındığını ifade eden Davutoğlu, “Hamdolsun 1 Mayıs’ı barış içinde kutlayan vatandaşlarımıza yönelik her türlü tedbir alındı. Bütün dünyada özellikle bölgemizde zor günler yaşıyoruz. Böyle günlerde 1 Mayıs gibi bizi birleştiren bayramlarda hiçbir gerilime, kutuplaşmaya izin vermemek lazım. Yeni hüzünlerin yaşanmaması için barışçıl gösteri hakkını kullanmak, her türlü gerilimden de uzak durmak lazım” dedi.Alınteriyle, gayretle ülkeye katkıda bulunan bütün emekçilerin bayramını kutlayan Davutoğlu, “Hamdolsun ki eski acı yıllara nispetle bugün baharı ve emeğin bayramını sevinçle coşkuyla kutluyoruz. Türk-İş, Hak-İş, DİSK konfederasyonlarımız ve Memur-Sen, Türkiye’nin farklı merkezlerinde emeğin bayramını kutluyorlar. Bu anlayış dolayısıyla bu sene gerçekleştirilen bir çaba ile hep beraber konuştuğumuz bir çözüm çerçevesinde, gösterilen mekanlarda, mutabık kalınan alanlarda 1 Mayıs’ın kutlanması dolayısıyla bütün sendikalarımıza, bütün konfederasyonlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güzel bir gelenek oldu, inşallah her yıl bu gelenek sürer ve 1 Mayıs, bir gerilim günü, bir çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu, sokağa bazen çıkmaktan çekindiği bir gün olmaktan çıkar ve 1 Mayıs bütün meydanlarda, barış, huzur içinde emekçilerin bir araya geldiği, emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir” dedi.

Haberin Devamı

O soruya yanıt vermedi
AK Parti’nin MKYK toplantısının ardından genel başkanların kullandığı il ve ilçe başkanı atama yetkisini MKYK’ya geçtiğinin duyurulmasının hatırlatılmasına ilişkin soruyu da Davutoğlu, yanıtlamayarak, “Basın toplantısı değil bu, çok teşekkürler” dedi.