Siyaset ‘Buhrandan tek çıkış yolu sandık’

‘Buhrandan tek çıkış yolu sandık’

11.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkenin içinde bulunduğu buhrandan çıkışının tek yolu olarak sandığı işaret eden CHP Sözcüsü Öztrak, "Sarayın büyük ortağı da, küçük ortağı da sandıktan daha fazla kaçmasın. Artık herkes, milletin vicdan terazisinde tartılmalıdır" dedi...

‘Buhrandan tek çıkış yolu sandık’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün partisinin MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Öztrak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EK ZAM YAPIN: Asgari ücretlilerin aldıkları zam, ceplerine girmeden, enflasyonun şahlanmasıyla eridi. Şimdi emekçilerimiz de kara kara düşünüyorlar. Emekliye, onların dul ve yetimlerine, memura hemen ek zam yapın, asgari ücretliye de yılın ikinci yarısında, ek zam yapma taahhüdünü bugünden verin.

SANDIK ÇAĞRISI: Güven bunalımının müsebbibi Erdoğan’dır. Erdoğan sebep, yaşadığımız buhran sonuçtur. Bu buhrandan salimen çıkışın tek bir yolu vardır, o da sandıktır. Sarayın büyük ortağı da, küçük ortağı da sandıktan daha fazla kaçmasın. Artık herkes milletin vicdan terazisinde tartılmalıdır. Özellikle küçük ortak, millete Kazakistan’ı gösterip, sokağa dökülme çağrısı yapacağına, 2002’de yaptığı gibi, Tekir Yaylası'na çıksın, ciğerlerine temiz havayı çeksin. Aklı başına gelsin. Yapması gerekeni yapıp, erken seçimi istesin.

Haberin Devamı

TERÖR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR: (HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı bir teröristle çıkan fotoğrafları için ne diyorsunuz?) Bir teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız. Terör, terörist bizim kırmızı çizgimizdir. Ancak burada sorulması gereken bir soru daha var. Bu fotoğraf ne zaman çekilmiş? 2014 yılında. Yani İmralı’ya her türlü ihtimamın gösterildiği zaman. Bu fotoğrafı bize soracağınıza, asıl muhatabı olan Erdoğan’a sormanız gerekiyor.

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ (Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Belediyesi'ni hedef alan bir açıklama yaptı, CHP neler yapacak?) Millet tenceresini kaynatamıyor. Şimdi bunlara çözüm bulamayanlar çıkmış gündemi değiştirmek için millet iradesine kumpas kurmaya cüret ediyorlar. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Millet kararını verdi.