Siyaset ‘Büyük vizyon yolculuğu’

‘Büyük vizyon yolculuğu’

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ABD seyahati için “Büyük vizyon yolculuğu” ifadesini kullandı.

‘Büyük vizyon yolculuğu’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - ABD’nin bu vizyon yolculuğunun sadece ilk durağı olduğu belirtilerek, “Dünyadaki yeni duraklarıyla devam edecek ve tamamlanmasını takiben ülkemizde tüm detaylarıyla ilan edilecektir” denildi. Kılıçdaroğlu’nun uzun zamandır ülkemize seviye atlatacak ve ülkenin her yerindeki potansiyeli açığa çıkaracak bir program üzerinde çalışmakta olduğunu belirten kurmayları, “Genel Başkanımızın ABD’ye yapacağı bu seyahat, ekibiyle üzerinde kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiği Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı Vizyonu’nun, dünyanın en parlak beyinleri ile tartışılacağı ilk duraktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Boston’dan başlıyor

Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki programının Boston’da dünyanın en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Üniversitesi’ne yapılacak çalışma ziyaretleriyle başlayacağı belirtilerek şöyle denildi:

“Program, Washington, D.C.’de bulunan önemli bilim, teknoloji, insan hakları ve sivil toplum kuruluşlarına yapılacak ziyaretler ile devam edecektir. Büyük vizyon yolculuğu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni nesil altyapı, yeni nesil beceriler, yeni nesil finans ve teknolojilere ulaşmasını kapsayan programın parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının vizyonudur. Bu büyük vizyon, ülkenin umudunu geri kazandıracak ve bu ekonomik fetret dönemine de son verecektir.

Haberin Devamı

Ortaya konan ve incelikli bir çalışma ürünü olan vizyon, dünyada ve ülkemizde süren adaletsizliğe karşı insanlığın ortak vicdani itirazını da içine alan bir refaha ulaşma planıdır. Bu doğrultuda insanlığın ortak değerleri ile teknolojik ve bilimsel gelişmelerine yönelik görüş alışverişinde bulunulacaktır. ABD, bu vizyon yolculuğunun sadece ilk durağıdır. Dünyadaki yeni duraklarıyla devam edecek ve tamamlanmasını takiben ülkemizde tüm detaylarıyla ilan edilecektir.”

‘Büyük vizyon yolculuğu’

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan şehit polisin ailesine taziye ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, PKK’lı teröristlerin 26 Eylül’de Mersin’de polisevine yönelik saldırısında şehit düşen polis memuru Sedat Gezer’in ailesini ziyaret etti. Şehidin eşi Yeliz Gezer ile çocukları Melis ve Ahmet Yağız’a başsağlığı dileğinde bulunan Selvi Kılıçdaroğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ve İl Başkan Yardımcısı Tolga Gökçeli eşlik etti.