Siyaset Camide veli toplantısı meclise taşındı

Camide veli toplantısı meclise taşındı

25.02.2013 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

Camide veli toplantısı meclise taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Elinde mikrofon ile Cuma namazı sırasında velilere seminer vermesi, imamın yerine bir Mili Eğitim Müdürünün fetva makamında olması laik eğitim ve yaşam düzenimiz için ibretlik görüntülerdi" dediği Niğde Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığı'na Bakan Avcı'nın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Akkiray, "Ülkemiz laik eğitim sistemi ile örnek bir sisteme sahiptir. Ama özellikle bazı Mili Eğitim Bakanlığı çalışanlarının muhafazakar ya da din şovu yapma merakı ülkemiz vatandaşları arasında tedirginliğe sebep olmaktadır" diyerek şöyle devam etti:

"Son olarak Niğde de yaşanan ve Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, camide veli toplantısı düzenlemesi hem uygulamanın vatandaşlarımızın inançsal kimliğini tek tipleştirme çabası ve eğitim sisteminin Dini kurumlarla ilişkilendirme gayreti hayretle izlenmektedir. Elinde mikrofon ile Cuma namazı sırasında velilere seminer vermesi, imamın yerine bir Mili Eğitim Müdürünün fetva makamında olması laik eğitim ve yaşam düzenimiz için ibretlik görüntülerdi.

Haberin Devamı

Bu nedenle; Niğde İl mili Eğitim Müdürü Celalettin Ekicinin Cuma Namazında 'veli toplantısı yapması' bakanlığınızın direktifi midir? Şayet Milli Eğitim Müdürü bu toplantıyı kendi iradesi ile gerçekleştirdiyse; bunun yetkisini nereden almaktadır? Laik eğitim sistemimizin dini kurumlar ile ilişkilendirilmesi devlet politikası mıdır? Niğde gibi İslamın farklı renklerinin bir arada yaşadığı bir şehirde; Cuma namazına katılmayan ya da katılamayan vatandaşlarımız 'veliler toplantısına' katılmamış mı olacaklar?

Bugün veliler toplantısını Camii de yapan Milli Eğitim Müdürü; eğitimi de camiye taşıyalım derse Bakanlığın tavrı ne olacaktır? Milli Eğitim Bakanlığı Niğde Milli Eğitim Müdürü için soruşturma başlatmış mıdır? Milli Eğitim sistemimizin bu ve benzeri konularda belirlediği bir resmi tavrı var mıdır?"