Siyaset Can HACIOĞLU - ESKİŞEHİR

Can HACIOĞLU - ESKİŞEHİR

13.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Can HACIOĞLU - ESKİŞEHİR

Can HACIOĞLU - ESKİŞEHİR

ADLİ mahkumlar, gardiyanlarla ilgili şikayetleri bulunduğunu belirterek cezaevi müdür yardımcısıyla bir gardiyanı altı saat rehin aldı. Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven'in ve diğer yetkililerin araya girmesiyle sorun çözümlendi.
Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde 150 kişilik adli tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşta 20 kadar adli tutuklu kendilerine bazı gardiyanların baskı yaptığını belirterek dün saat 21.00 sıralarında kaldıkları koğuşların kapısına barikat kurarak ismi açıklanmayan cezaevi müdür yardımcısı ve bir gardiyanı rehin aldı.
Cezaevinde isyan girişimi olduğunu öğrenen Güven, saat 23.00 sıralarında cezaevine giderek isyancılardan eylemlerine son vermesini istedi. Bir karışıklık olduğunun kendisine bildirilmesi üzerine cezaevine gittiğini belirten vali, "Cezaevinde çeşitli gasp ve cinayet suçlarından yatmakta olan 20 kadar kişinin eylem yaptığını gördüm. Eylemcilere sorunların eylem yaparak değil konuşarak halledilebileceğini söyledim. Daha sonra cezaevinden ayrıldım. Eylemin saat 03.00 sıralarında bittiğini öğrendim" dedi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Karacan ise cezaevinde her şeyin normal olduğunu belirterek, "Olayın siyasi bir yanı yok. Çok az sayıdaki tutuklu ve hükümlünün yaptığı bir disiplinsizliktir. Eyleme kalkışanlardan cezaevi yönetmelik ve disiplinine uymalarını istedik. Daha sonra eylem kendiliğinden sona erdi" diye konuştu.