Siyaset 'Çelik ve demir, bir kez daha iman ve cesaret karşısında eridi'

'Çelik ve demir, bir kez daha iman ve cesaret karşısında eridi'

09.01.2018 - 09:50 | Son Güncellenme:

Gençlerin 15 Temmuz şehitlerine atfen yazdığı mektupların toplandığı kitaba önsöz yazan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gençlerimiz bir şarlatana ruhunu adamış insan müsveddelerine vatanlarını teslim etmeyeceğini gösterdi. Çelik ve demir iman ve cesaret karşısında bir kez daha eridi" dedi.

Çelik ve demir, bir kez daha iman ve cesaret karşısında eridi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen '15 Temmuz Şehitlerine Mektup' yarışmasına katılan gençlerin yayımlanan mektuplarının bulunduğu kitabın önsözünde gençlere "15 Temmuz'la "ilgili önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çelik ve demir, bir kez daha iman ve cesaret karşısında eridi. 15 Temmuz demokrasi destanında gençler en ön safta yer aldılar. Gençlerimiz, tıpkı bundan bir asır önce Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi vatanlarının işgal edilmesine müsaade etmediler. Türk Milleti, Pensilvanya'daki şarlatana ruhunu adamış insan müsveddelerine vatanını teslim etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi." İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kitapta, Türkiye'den yarışmaya katılan 450 bin gencin her birine teşekkürlerini sunduğunu belirten Erdoğan'ın mesajı şöyle: Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren gençlerimiz, tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak, darbecilere karşı yekvücut oldu. "Şehadete gidiyoruz" diyerek meydanlara koşan kahraman gençlerimiz, ellerindeki onca ağır silaha, tanka, bombaya, uçağa rağmen FETÖ'cü hainleri hezimete uğrattı. Yakın tarihimizin en büyük ihaneti, milletimizin kararlılığı sayesinde akim kaldı. Gençlerimizin en ön safta olduğu bu direniş destanının sıradanlaştırılmasına, unutulmasına veya unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

(Sabah)

Çelik ve demir, bir kez daha iman ve cesaret karşısında eridi