Siyaset Cemevine yasal statü için çalışma yaptık

Cemevine yasal statü için çalışma yaptık

19.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı olarak en son 1999 yılında ziyaret edilen Tunceli iline gelerek incelemelerde bulundu.

Cemevine yasal statü için çalışma yaptık

 TUNCELİ İHA - Valilik makamında il protokolü tarafından karşılanan Gül, Valilik şeref defterini imzalayarak Vali Mehmet Ali Özkan’dan bilgi aldı. Bakan Gül ve beraberindeki heyet daha sonra Tunceli adliyesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Tunceli Cemevi’ni ziyaret eden Gül şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Baba Mansur'un, Düzgün Baba'nın, Ana Fatma ve nice ulu erenlerin bulunduğu coğrafyaya saygımızı ve sevgimizi arz etmek üzere ve maneviyatı yaşamak üzere ziyarette bulunduk. Türkiye'de 84 milyon vatandaşımız her konuda farklı düşüncede olabilir fakat bir konuda hepimiz ortak kanaate sahibizdir. O da ehlibeyt sevgisidir."

Gül, şöyle devam etti: "Yaklaşımımız ve tutumumuz ortadadır. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Özellikle cemevlerinin hukuki anlamdaki taleplerini yerine getireceğiz. Cemevlerine yasal statü tanınması noktasında bizler de Adalet Bakanlığı olarak, mevzuat anlamında çalışmalarımızı yaptık. Ben cemevi dedelerine de teşekkür ediyorum. Hepimizin evi, ocağı, dergahı aynıdır, 84 milyon insan birdir. Kardeşliğimizi nice bin yıllara ulaştıracağız."