Siyaset CHP, fezlekeleri masaya yatırıyor

CHP, fezlekeleri masaya yatırıyor

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı kanadından yapılan açıklamalarla gözler TBMM’deki dokunulmazlık fezlekelerine çevrilirken, CHP’nin hukukçu milletvekilleri bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.

CHP, fezlekeleri masaya yatırıyor

TBMM’de halen milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 1336 fezleke bulunuyor. TBMM Başkanlığı’nca karma komisyona havale edilen fezlekeler arasında, HDP’li 9 milletvekiline ait Kobani fezlekeleri de yer alıyor. Kulislerde özellikle HDP’li milletvekillerine yönelik fezlekeler için komisyon sürecinin başlatılacağı ifade edilirken, kapsamlı siyasi yansıması olabilecek bu konu CHP’nin Meclis Anayasa-Adalet Karma komisyon üyeleri ile hukukçu vekillerince masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

‘Hukuki mi siyasi mi?’

CHP’li hukukçu vekiller, dokunulmazlık fezlekeleri konusunda  Milliyet’e şu görüşleri aktardılar: “Fezlekelerin içeriğine, neden geldiğine yani gerekçelerine bakılacak, her fezleke tek tek değerlendirilecek. O fezlekenin gelme sebebi siyasi bir amaç mı taşıyor, hukuki bir amaç mı taşıyor? Eğer orada siyasi bir amaç doğrultusunda bir işlem varsa başka bakılır, hukuki ise başka bakılır. AKP’nin siyaseten değirmenine su taşıyacak bir işin içinde olmayız. Ona dikkat edeceğiz.”