Siyaset CHP’li vekilden hükümete "operasyon" desteği

CHP’li vekilden hükümete "operasyon" desteği

19.12.2013 - 14:28 | Son Güncellenme:

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, “Özellikle Batı kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu olayın ortaya çıkabilmesi için hükümetin bu operasyonda müdahil olmaması gerekir. Yardımcı olması lazım” dedi.

CHP’li vekilden hükümete operasyon desteği

TBMM’de CHP’li milletvekilleri ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 11 meslek odasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nurettin Demir, “Adaletin terazisi halktan ve halkın yanında olanlardan değil, adalet dağıtma konusunda terazisinin şaştığı kurumlardan birisi de TMMOB’dir” diyerek, birliğe bağlı 24 meslek odasında 423 bini aşan mühendis olduğunu ifade etti. TMMOB ve bağlı meslek odalarının idare ve mali olarak Bakanlık tarafından denetleneceğini söyleyen Demir, “Bu hükümet denetlemeyi, yani Sayıştay’ı kabul ediyor mu, denetlemeyi kendisine geldiği zaman kabul ediyor mu? Hayır. Orman Mühendisleri Odası’nı Bakanlığa bağlar bağlamaz müfettişlerini hemen odaya gönderdiler. ‘Denetliyoruz’ kılıfıyla tüm faturaları incelediler. Ne buldular biliyor musunuz, öyle para sayma makineleri, para kasaları değil, sadece çikolata ve su faturası buldular. Ülke soyulurken bir çikolata ve suyun hesabını sormak gerçekten anlaşılır değil” diye konuştu.
17 Aralık’ta yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 11 meslek odasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandığını belirten Demir, meslek odalarının AK Parti iktidarıyla uzlaşamadığını, AK Parti’nin de bunu itaatsizlik olarak gördüğünü söyledi.

OPERASYONUN BATI KAYNAKLI OLDUĞU İDDİASI
Demir, yolsuzluk operasyonu ile ilgili fezlekelerin gönderilmeye başlandığına dair iddiaların sorulması üzerine, “Fezlekenin özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı ile ilgili olduğunu öğrendik. Keşke olmasaydı. Hükümetin ve bakanların bu noktaya düşmesi, bizim hoş gördüğümüz bir olay değil. Keşke bu olayları Türkiye yaşamasaydı. Keşke daha önceki olayları da Türkiye yaşamasaydı. Birçok insan haksız yere sahte CD’lerle yıllardır acı çekiyorlar, içeride yatıyorlar. Para ile ilgili olanlara belki parada konmuş olabilir, bu bir planda olabilir. Özellikle Batı kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu olayın ortaya çıkabilmesi için hükümetin bu operasyonda müdahil olmaması gerekir. Yardımcı olması lazım. Engellememesi gerektiği düşüncesindeyiz.”

Yazarlar