Siyaset CHP Parti Meclisi bugün toplanıyor

CHP Parti Meclisi bugün toplanıyor

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanıyor. PM’de “sistem” konusu masaya yatırılacak.

CHP Parti Meclisi bugün toplanıyor

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek PM toplantısının gündem başlıkları arasında, “Cumhur İttifakı’nın sistemin sürekliliği için arayışlarına dair siyasi değerlendirmeler” ve “Hukuk devleti ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşasına dair değerlendirmeler” başlıkları da bulunuyor.

Bu çerçevede toplantıda akademisyenler tarafından güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin sunum yapılacak. CHP’de güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda oluşturulan komisyon da çalışmalarına ilişkin bilgi verecek. Kılıçdaroğlu, bu konularda partisinin önümüzdeki günlerde takınacağı tutum ve atılacak adımları kurmaylarıyla masaya yatıracak. Toplantıda, PM üyeleri ve milletvekilleri yaptıkları saha çalışmasını aktaracak. PM üyeleri gittikleri illere ilişkin edindikleri izlenimleri anlatacak. Sahadan yansıyan fotoğraf kapsamında PM halkın gündemini mercek altına alacak. Meclis’teki dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin gelişme ve tartışmaların da PM’de değerlendirilebileceği belirtiliyor.