Siyaset ‘CHP yönetimi milli güvenlik tehdididir’

‘CHP yönetimi milli güvenlik tehdididir’

22.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümünde HDP’yi adres göstermesini sert ifadelerle eleştirdi

‘CHP yönetimi milli güvenlik tehdididir’

 Yaptığı yazılı açıklamada, CHP yönetiminin milli güvenlik tehdidine dönüştüğünü savunan Bahçeli, “Aziz Atatürk’ün kurduğu parti meşum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliğinden tehlikeli ölçülerde kopmuş, ahlaki metabolizmasını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı. Bahçeli şunları kaydetti: “Kılıçdaroğlu, olmayan bir sorunu varmış gibi sunarak HDP’yle sürdürdüğü yasak ilişkiyi ve ahlaksız ortaklığı resmileştirme, meşrulaştırma arayışına girmiştir. CHP ile HDP arasındaki danışıklı dövüş irtibatlar, kamuoyunu sinsi bir plan dahilinde ikna çabaları ve bu sürece İP’in kurnazca ve gözcü sıfatıyla dahil olma hevesi uyanık şuur sahibi hiçbir insanımızın dikkatinden kaçmamıştır. Karşımızdaki bu rezalet ve melanet su katılmamış bir ihanet ve millet iradesine meydan okuma alçaklığıdır. HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir... HDP, meşru bir organ değil, terör örgütü PKK’nın mazbata almış maskeli halidir. Bu yalın gerçeği bilmemek,  terörseviciliktir.”Bahçeli, Türkiye’de, ‘Kürt sorunu’ diye bir sorun olmadığını belirtirken, “Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir” dedi.

Haberin Devamı

‘Sanki Yunan vekili’

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan’la ilgili açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, “CHP, vatanın her rengine, her değerine, bizatihi vatanının kendisine karşıdır. Ssöz konusu başdanışman, tıpkı Megali İdea hayali peşinde koşan herhangi bir Yunan milletvekilini aratmayan bir şeref kaybının içine gömülmüştür.” dedi. MHP lideri, “CHP’ye nüfuz etmiş vatansızlara vatanı dar etmenin cumhurun namus ve haysiyet meselesi olduğunu” kaydetti.