Siyaset CHP'de Esenyurt sıkıntısı

CHP'de Esenyurt sıkıntısı

03.02.2014 - 11:03 | Son Güncellenme:

CHP’nin Esenyurt Belediye Başkanlığı’na Gürbüz Çapan’ın dışında yeni bir ismi aday gösterme ihtimali gündeme geldi. Çapan hakkındaki cezanın Yargıtay’da onanması üzerine, Esenyurt Belediye Başkanlığı adaylığına kimin gösterileceği konusunda CHP Parti Meclisi toplantısında karar verilecek.

CHPde Esenyurt sıkıntısı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’a "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak" suçundan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı. Çapan'a verilen ceza kesinleşirse adli sicil kaydına da işlenecek. Siyasi partilerin belediye başkan adaylarını YSK'ya bildirme süresi 18 Şubat 2014 salı günü saat 17.00'de sona erecek.

Haberin Devamı

Onama kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek. Başsavcılığın, karara 15 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor. İtiraz edilmezse Çapan'la ilgili karar, infaz işlemlerinin yapılması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Çapan, bu karara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde itiraz edebilecek. İtiraz olursa, son kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek. Bu süreçler sonunda Çapan hakkındaki karar ya kesinleşecek ya da bozulacak. Karar kesinleşirse bu ceza Çapan'ın adli sicil kaydına işlenecek.

18 Şubat son gün

Çapan, cezanın kesinleşmesi halinde belediye başkan adayı olamayacak. CHP yönetiminin Çapan'a verilen bu ceza nedeniyle Esenyurt Belediye Başkan adaylığı için başka bir isim bildirebileceği belirtiliyor. Seçim takvimine göre siyasi partilerin belediye başkan adaylarını YSK'ya 18 Şubat 2014 salı günü saat 17.00'ye kadar bildirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Çapan’ın durumu CHP’nin Pazar günü yapılması planlanan Parti Meclisi toplantısında ele alınacak. Toplantıda, Çapan’ın yerine yeni bir adayın belirlenmesi ihtimali de gündeme geldi.