Siyaset Çiller'in kader günü

Çiller'in kader günü

16.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller'in kader günü

Çillerin kader günü

DYP Lideri Tansu Çiller'i başbakanlığı döneminde döneminde örtülü ödenekten 5.5 milyar lira dolandırdığı gerekçesiyle Ankara 9. Ağır Ceza Mahkesi'nce 6 yıl 3 ay hapis ve 13 milyar 750'şer milyar lira para cezasına çarptırılan Selçuk Parsadan temyiz duruşmasının sonucu bugün Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nde açıklanıyor.
Selçuk Parsadan'ın cezasının bozulup bozulmaması Çiller'i çok yakından ilgilendiriyor. Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin bugünkü kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı onanırsa DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in, denetimi altındaki örtülü ödeneği siyasi çıkarları için kullandığı, görevini suistimal ettiği ortaya çıkacak.
Selçuk Parsadan'ın temyiz duruşmasından önce avukatı Şenol Özel'i azletmesiyle başlayan, Özel'in kendisinin azil nedenini, elinde bulunan bir belgeye bağladığı yönündeki açıklamalarıyla devam eden, son olarak da yine Parsadan'ın cezaevinden yaptığı, "avukatım bana belli bir para karşılığı yargıyı etkilecek beyanlarda bulunmamı istedi" şeklindeki açıklamalarıyla ipleri geren sözlü savaşta da bugün son nokta konulacak. Parsadan'ın avukatı Özel bugün Parsadan'ın aleyhine olduğunu kaydettiği belgeyi açıklayacak.
Çiller ve Özel Kalem Müdürü Akın İstanbullu Yargıtay'ın vereceği kararı etkilemek amacıyla son olarak temyiz duruşmasından önce Yargıtay 6. Ceza Dairesi'ne başvurarak davaya müdahele etmişlerdi. Çiller, başbakanlığı döneminde kendisini Emekli Orgeneral Necdet Öztorun olarak tanıtınıp örtülü ödenekten 5,5 milyar lira dolandırdığı gerekçesiyle Selçuk Parsadan hakkında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası kararının temyizini görüşen Yargıtay 6. Ceza Dairesi'ne bir dilekçe göndererek, yerel mahkemenin gerekçeli kararından isminin çıkarılmasını istemişti. Çiller'in adının çıkarılması için bazı çevrelerin Yargıtay üyelerine 500 milyar lira para verdikleri iddiaları gündeme gelmişti.