Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Pakistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Pakistan’a gidiyor

12.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük resmi bir ziyaret için yarın Pakistan’a gidecek. Erdoğan Pakistan Başbakanı İmran Han ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Pakistan’a gidiyor

Ziyaret kapsamında Pakistan Parlamentosu’nun cuma günkü oturumuna katılması planlanan Erdoğan senatör ve milletvekillerine seslenecek. Daha önce 3 kere Pakistan Parlamentosu’na hitap eden Erdoğan’ın cuma günkü konuşmasında Keşmir Sorunu’na ilişkin de mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın BM’de konuyu gündeme getirmesi Pakistan tarafında memnuniyetle karşılanmıştı.

Haberin Devamı

Madenler masada

Erdoğan’ın ziyaretine geniş bir iş insanı heyeti de katılacak. Ziyarette, Pakistan ile “Türkiye’den teknoloji transferi” ve “madencilik” alanlarında yeni anlaşmaların imzalanması, bu alanda görüşmelerin yapılması planlanıyor. Pakistan’ın, geniş altın, bakır ve kömür madenlerinin araştırılması ve çıkarılması için Türkiye’den destek istemesi beklenirken, önümüzdeki dönemde bu konuda atılacak adımlar da görüşmelerde değerlendirilecek.

Son yıllarda ekonomisini düzelten ve “iş yapma kolaylığı” açısından oldukça gelişen Pakistan’da yeni yatırımlar da toplantılarda ele alınacak.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.